2008-08-05

Ditt och datt

John McCain träffade ett gäng bikers igår. Det hålls en jättelik träff för motorcykelfantaster i South Dakota i dagarna där över en halv miljon personer samlas. Han sa att han valde ljudet från 50 000 Harleys över ljudet från 200 000 skrikande tyskar, med nick mot Obamas Berlin-tal. Han möttes av skyltar som “Show UR breasts for McCain."

John McCains kampanj är ute med en ny reklamfilm som inte nämner Barack Obama överhuvudtaget. Istället framhålls McCain som "the original maverick" och någon som slagits mot special interests i Washington.

Utfrågare och debattledare för de tre presidentdebatterna och enda vicepresidentdebatten är utsedda. Debatterna kommer hållas 26 september, 7 oktober och 15 oktober. VP-debatten den 2 oktober.

Förra veckan var första veckan sedan general election-kampanjen började som John McCain fick nästan lika stort utrymme i media som Barack Obama.

Obamas kampanj har sedan tidigare köpt reklam för 5 miljoner under OS, nu i sista sekund köpte McCains kampanj reklamtid för 6 miljoner.

Republikanerna i kongressen försöker göra det mesta av att talmannen Nancy Pelosi inte tillåter en omröstning om offshore drilling. Kongressen gick på semester i fredags men de är kvar och protesterar och säger att de tycker att kongressen ska rösta om det innan semestern inleds.

Dick Cheney är kanske den mäktigaste vicepresidenten i historien, men han är inte den populäraste. Han kommer troligen inte medverka vid den republikanska kongressen i september.

Stu Rothenberg skriver om det stora finansiella övertag som demokraterna har i racet till represenanthuset. I slutet av juni hade republikanerna 8,4 miljoner på banken mot demokraternas 56,6 miljoner.

Robert Novak har varit journalist i Washington DC nästan lika länge som USA funnits, i alla fall i över 50 år. Hans bok om dessa 50 år står i bokhyllan hemma och väntar på att läsas. Nu drar sig Novak tillbaka efter beskedet om att han har en hjärntumör.

John McCains vetting team har bett kongressledamoten från Virginia, Eric Cantor, att lämna in en del personliga dokument, rapporterar AP. Det betyder att han ligger högt upp på listan över tänkbara vp-val för McCain.

Inga kommentarer: