2008-07-15

Ditt och datt

President Bush lyfte idag det executive decision mot att borra efter olja utmed USA:s kust som hans far tog som president i början på 90-talet. Då var det ett populärt beslut, och det är troligen också dagens beslut av dagens Bush. De höga bensinpriserna (löjligt låga i mina ögon) har fått amerikanerna att ändra sig och hoppas att mer olja från hemmaplan kommer pressa ner priserna. Om det tvistar de lärda och även kandidaterna, Obama är mot och McCain för.

DCCC (D trippel C) är demokraternas kampanjorganisation för representanthuset. De tänker satsa 35 miljoner dollar på tv-reklam i höstens kampanjer. En tredjedel går till att försvara sittande demokrater, en tredjedel för att utmana sittande republikaner och en tredjedel till öppna platser.

Barack Obamas organisation i Michigan kommer vara minst dubbel så stor som John Kerrys för fyra år sedan. Han satsar även hårt i Iowa och ligger långt före McCain.

Obama möblerar om i kommunikationsdepartement. Ny kommunikationsdirektör blir Dan Pfeiffer medan den tidigare dirren, Robert Gibbs, blir senior strategist inom kommunikation. Linda Douglass fortsätter som resande pressekreterare och Bill Burton blir nationell pressekreterare.

Kampanjerna har redan spenderat 42 miljoner dollar på tv-reklam sedan maj, siffran närmar sig nu 3 miljoner per dag. McCain och RNC har spenderat 19 miljoner sedan april men Obama spurtar ifatt och har redan satsat 15 miljoner i 20 delstater.

Jag har skrivit en del om reklamfilmerna för Al Franken och Norm Coleman i senatsvalet i Minnesota. Nu har Coleman fått ut en ny reklamfilm som påminner väljarna hur hårt han slogs för att få tillbaka NHL-hockey till Minnesota när han var borgmästare i S:t Paul. För övrigt kan senatsvalet få tre kandidater ikväll. Tidigare guvernören i Minnesota, wrestlern Jesse Ventura, kommer avslöja ikväll om han ställer upp som independent.

Marc Sanford har tippats legat högt på listan över tänkbara vp-kandidater för John McCain. Han tappar nog en del på den listan efter den här blundern:

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har tidigare kommenterat att jag tycker att McCain får en enklare resa mot valet än Obama. Här ger jag länken till en artikel som mer utförligt förklarar vad jag menade, än vad jag själv lyckades göra:

http://www.huffingtonpost.com/robert-j-elisberg/imagining-if-obama-had-a_b_112861.html