2008-06-12

Karl Rove till Almedalen!

Håll i hatten! Karl Rove kommer till Almedalen på inbjudan av Timbro. Enligt uppgift på onsdag eftermiddag.

Mannen som fixat det är såklart deras egen jänkare Billy McCormac. Tur att jag redan bestämt att åka dit.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Sjukt skoj!

Peter sa...

Onsdag eftermiddag, nästa vecka?

Frågan är om det är före eller efter att Scott McClellan utfrågas i kongressen, det skall ju också ske nästa vecka.

Där har du allt något intressant och aktuellt att diskutera med Rove.

Lyckas du så kanske du kan få ett ordentligt scoop...

Sen har vi ju Siegelman historien också.

Annars så kan du om du får möjlighet att ställa någon fråga, fråga om hur lyckad han tycker att hans idéer för republikansk dominans var, så här bara några år efter att det hela har kapsejsat...

Tobias Levander sa...

Karl Rove är en fascinerande person och en av sin tids stora politiska begåvningar. Det är också en man med stora tillkortakommanden. Hans moraliska kompass har ofta visat sig felvriden och hans hybris har med åren närmat sig livsfarliga proportioner. Denna hybris - gödd av alla som trodde att han inte kunde göra något fel och aldrig ifrågasatte honom - gjorde honom till slut omöjlig till och med i Washington D.C..

Någon dag framöver ska jag skriva en längre text om mannen och fenomenet Karl Rove. Om jag hade möjlighet skulle jag förstås gärna se honom i Visby.

Mathias Sundin sa...

Nej, onsdag under Almedalsveckan. Typ 9 juli tror jag det blir.

Peter sa...

Först i juli? Visar uppenbart att jag inte bryr mig om Almedalsveckan.

Då har troligtvis en hel del hunnit hända, så det kan nog allt bli väldigt intressant, om nu Rove faktiskt också dyker upp...

Skulle gärna vilja se vad Timbro har avtalat med Rove. Skall han bara prata? Möjlighet att svara på frågor? Vad händer om Rove inte dyker upp?
Däremot så bryr jag mig inte ett dugg om vad Timbro betalar.

Tobias, skulle inte säga att Rove är omöjlig i Washington DC, han är ju knuten till McCains kampanj. Dock så är ju uppenbart det amerikanska folket trötta på hans strategier och de som han arbetat för.

Tobias Levander sa...

Peter, med Washington D.C. menade jag egentligen bara Vita huset och kongressen.
Att John McCain anlitat honom är inte konstigt, då Rove varit extremt framgångsrik som valstrateg och som ingen annan kan läsa av skiftningar i opinionen och handla därefter. Han var sensationellt framgångsrik år 2000, 2002 och 2004, men befann sig i en annan värld år 2006.
När valstrategen Karl Rove får något att göra med politikens praktiska genomförande, då blir det lätt katastrof. Detta utvecklar jag i min snart publicerade text om Karl Rove.
Karl Rove möjliggjorde att Bush blev president, men han var också ansvarig för många av de katastrofer som gör att eftervärlden troligen kommer att se Bush som ett misslyckande eller som en medelmåtta.

Peter sa...

Tobias, Rove har varit lysande för George W Bush, både då gällande att få honom vald i Texas och få in honom i Vita Huset.
Att lyckas få en medelmåtta vald och återvald kräver sin man.

Men det har mest varit kortsiktigt tänkande.
På längre sikt så har Rove varit en katastrof för amerikanerna och definitivt för republikanerna.

Tobias Levander sa...

Min poäng är att den lysande valstragen Karl Rove fick höga centrala poster och till slut blev biträdande stabschef i Vita huset och fick ordentligt inflytande över sakfrågor och att saker då gick åt h-e.
11 september gjorde att det tog ett tag innan bristerna i Karl Roves sätt att ta sig an politiken uppmärksammades.