2008-06-10

Ditt och datt

Barack Obama kickade igång sin "Change That Works for You"-tour igår i North Carolina. Han ägnade sitt tal dels åt att attackera John McCain och dels åt att prata om ett stimuluspaket på 50 miljarder dollar som han menar ska sätta lite fart på den amerikanska ekonomin. John McCain ska hålla ett tal om ekonomi idag i Texas, men hans kampanj svarade igår med att Obama vill höja skatterna och göra av med massa pengar.

Presidentkandidater utser ofta en eller flera personer som ska granska möjliga vicepresidentkandidater så att de inte har några lik i garderoben. Nu visade det sig att en av de personer Barack Obama utsett för denna uppgift själv hade ett litet lik i sin garderob.

John McCain har föreslagit ett tiotal gemensam town hall meetings med Barack Obama, som sagt att det är en intressant idé. Den första av dessa går av stapeln redan på torsdag i New York. Eftersom Obamas kampanj ännu inte tackat ja kommer McCain genomföra den själv, och lämna en tom stol på scenen.

Chicago Tribune gör ett reportage om den lite medieskygge och tydligen väldigt fokuserade kampanjmanagern åt Obama, David Plouffe.

John McCain lanserade ett ny sorts attack på Barack Obama som cirkulerat i konservativa kretsar ett tag: "Sen. Obama says that I'm running for a Bush's third terms. It seems to me he's running for Jimmy Carter's second."

I ett email till supporters meddelade vice kampanjmanager Steve Hildebrand att Obamas kampanj kommer köra en 50-statsstrategi med kampanjpersonal i varenda delstat.

Inte minst John McCains kampanj har pratat om att Barack Obama ska få en så kallad bounce, ett skutt uppåt i opinionen, efter att Clinton hoppar av. För sig själva har de säkert hoppats att den ska bli väldigt liten och övergående. Det återstår att se. Den börjar nu hur som helst synas. I Gallups dagliga undersökning leder nu Obama med sex procentenheter över McCain. Den största marginalen hittills.

Komikern Al Franken vann den demokratiska nomineringen i Minnesota till senaten. Han utmanar därmed republikanen Norm Coleman som sitter i senaten sedan 2003.

2 kommentarer:

Peter sa...

Inget om talet som McCain höll samma dag som det blev klart att Obama hade vunnit demokraternas primärval? Talet som de hade jobbat på i tre veckor? Talet som skulle göra att McCain åter hamnade i centrum? Talket som inte ens Fox News kunde säga något positivt om?
Talet skall ses inte bara läsas...


En tom stol på scenen? Hur många tomma stolar i publiken?
Lät ju mera som ett försök att göra precis som Clinton när hon fick pengaproblem och då ville ha en massa extra debatter.
McCain drar inte publik på samma sätt som Obama och därför så vill han ju uppenbart åka snålskjuts...

Gällande McCains försök att koppla ihop Obama med McCain, är inte det tredje försöket att koppla ihop honom med tidigare presidenter och presidentkandidater? Man kan ju hoppas att de lyckas med det den här gången. De försökte ju att hävda att Obama var William Jennings Bryan (för de som inte är lika gamla som McCain så har jag länkat till hans profil på Wikipedia...), sen så gick en av hans rådgivare ut och hävdade att Obama skulle vara som att välja Bush en tredje gång.
Båda två försöken lika misslyckade.
Och jag förstår ju inte heller hur Obama båda kan vara Carter och Bush...

Man kan ju som sagt fråga sig vad McCain sysslade med under de tre månader som har gått sedan han defakto blev republikanernas kandidat?
Har han sovit?

Det är nog dags att vakna så att han inte blir helt överkörd av Obamas 50-staters kampanj...

Tobias Levander sa...

McCains svaghet är de stora talen och hans stora styrka är de spontana utbytena i små lokaler, medan Obamas styrka är de stora talen och hans svaghet att tala oförberett. Självklart vill McCain ha "town hall"-debatter och han gör rätt i att begära dem, då han därmed exponerar Obamas största svaghet, att han har svårt att tala utan manus.