2008-06-12

Ditt och datt

Herregud vad mycket som händer! Jag måste sluta jobbet för att ha tid att skriva om allt. Här kommer en del i alla fall.

Jag rapporterade häromdagen om att Barack Obamas "vetter" hade hamnat i blåsväder. Det var Jim Johnson som ledde arbetet med att granska vicepresidentkandidater. Obama försvarade först honom, men för en gångs skull inte speciellt välformulerat. Efter ett tag bestämde sig Johnson att stiga åt sidan och Obama godkände det.

One down, minst en till to go, tänker McCain-kampanjen. Eric Holder heter en av de två andra som också jobbar med vicepresidentkandidaterna. Men denne Holder har ett kontroversiellt förflutet (som Dick Morris var snabb att påpeka för flera dagar sedan). Han rekommenderade Bill Clinton att benåda skumma affärsmannen Mark Rich, vilket Clinton också gjorde.


Jag trodde att Barack Obama snabbt efter att han knipit nomineringen skulle lansera en massiv tv-reklamskampanj. Han har ju pengar så det räcker och blir över. Men istället var det McCain som var först ut för några dagar sedan. Han körde reklamfilmen Safe i flera battleground states. Nu går den dessutom upp på nationell kabel-tv.

Dagens elaka och roliga citat står Jim Geraghty för:

"Let me get this straight: no preconditions for meeting with Iranian President Mahmoud Ahmadinejad, but he's got preconditions for doing a town hall with McCain?"

Appropå town hall meetings så håller McCain det första ikväll som han ville att Obama skulle vara med på, som jag skrivit om tidigare. Det kommer sändas live i Fox News med start kl 01.00 svensk tid.

Ohios guvernör Ted Strickland stödde Hillary Clinton och meddelar nu att han definitivt inte skulle ställa upp som vicepresidentkandidat.

Obama och McCain har duellerat om ekonomin senaste dagarna. First Read har samlat lite länkar till tidningar som skriver om det.

Business Week funderar på hur Bill Clinton kan återuppbygga sitt varumärke.

Obamas kampanj laddade stora bössan och avfyrade mot McCain efter att han sagt "not too important" om längden på USA:s närvaro i USA. Viktigare är hur många som dör och skadas, menade han.

Många personer som gav pengar till George W. Bushs kampanjer har inte gett till John McCain.

4 kommentarer:

Tobias Levander sa...

Angående Jim Johnson såg jag här att den som gör samma jobb åt McCain, Arthur Culvahouse, varit lobbyist åt Fannie Mae, det företag Johnson var vd för och därför kunde skaffa sig förmångliga huslån. Inte för att det betyder något, men jag tycker det var ett lustigt sammanträffande.

Peter sa...

Visar sig att McCain valde att fylla sitt town hall möte med supportrar.

Det är ju som sagt ett lämpligt sätt att kontrollera budskapet. Men man kan ju fråga sig om han planerar att ha dessa möten för att träffa vanligt amerikaner eller om de bara skall fungera som långa reklamfilmer?

Till och med Fox News gick ju ut och sa att McCain hade ljugit för dem gällande vilka som bjudits in. Frågan är om de kommer att sända mer av hans reklamfilmer i framtiden...

Så det var väl inte så konstigt att Obama sa nej.

Mötet hölls i New York, och då trots att staden myntade uttrycket melting pot, så var det inte mycket minoriteter i publiken, om ens någon?...

Så om nu McCain inte vill ses som ett återval av Bush så kanske han borde sluta att kopiera Bush...

Peter sa...

Tidigare favoritkandidaten Giuliani är tillbaka i tidningarna igen. Nu kan han tänka sig att hjälpa till att dra in pengar till republikanska kandidater, men bara om de ger honom en bit av kakan.
(Via TalkingPointsMemo)

Man kan ju undra lite över hur någon kunde anse att den mannen var en bra kandidat...

Sten sa...

Längden på USA:s närvaro i USA? Ska de lämna tillbaka styret till England, eller vad?