2008-06-23

Debatt om de stora frågorna

Norm Coleman och några vänsterbloggare i Minnesota ägnar sig nu åt de stora gröna frågorna. Inte gröna som i miljön, utan gröna som i bakgrunden för en reklamfilmsinspelning.

Dessa bloggare påstod efter Norm Colemans reklamfilm där han och frugan är i köket att frun egentligen står framför en grön skärm och sedan är inklippt i filmen. Det förnekas av Colemans kampanj. De har också gjort en reklamfilm där de menar att det är motståndaren Al Franken som behöver bli inklippt i filmer eftersom han har spenderat så mycket tid utanför Minnesota:

2 kommentarer:

Anonym sa...

hur ligger det till i "pollsen" mellan coleman och franken?

Tobias Levander sa...

Coleman har nu ett visst försprång i mätningarna och Franken har haft problem med avslöjanden om skatteproblem och diverse mer eller mindre olämpliga skämt under hans långa karriär som komiker och skribent.

Det görs dock relativt få opinionsmätningar i Minnesota i detta skede och Colemans ledning är inte särskilt betryggande för en sittande senator (i den senaste mätningen från Rasmussen hade hans ledning krympt till blott 3%). Barack Obama kommer troligen att vinna med hyfsat stor marginal i Minnesota (åtminstone om McCain inte väljer guvernör Tim "T-Paw" Pawlenty som VP), vilket kan hjälpa Franken.

De flesta bedömare ser valet som en ren "toss-up". Jag har själv tippat på Coleman som vinnare, men känner mig allt mindre säker.

Den stora frågan är nu om Jesse Ventura kommer att ställa upp i valet, vilket skulle kunna göra läget bättre för Coleman.