2008-03-19

Ditt och datt

Amerikanska grupper som står demokraterna nära träffades i Washington DC för att planera hur de ska "Take Back America". Mellan 350 och 400 miljoner dollar tänker de använda för att göra det.

Republikanerna ser pastor Wright som en skänk från ovan. Wrights verbala attacker kommer användas för att framställa Obama som opartiotisk och visa hans "verkliga jag".

Hillary Clinton åker idag till Michigan för att argumentera för att valet där ska hållas igen. Barack Obamas kampanj stretar emot av naturliga skäl. Det finns ingen anledning för dom att Hillary Clinton ska få ytterligare chanser att ta igen delegater. Sedan tidigare är det klart att det inte blir något omval i Florida.

Flera tidningar har skrivit analyser av Obamas tal. First Read har en sammanställning.

Hillary Clintons scheman som First lady släpps idag. 11 000 sidor in alles. Vill ni vara först med ett scoop, läsa igenom dem här.

John McCain har stannat till i Jerusalem på sin utrikesresa som började i Irak och nu efter Israel går till Europa.

Den nya guvernören i New York, David Paterson, har tydligen haft fler än en utomäktenskaplig affär. Kanske får New York en ny guvernör snart.

Innan McCain kom till Israel stannade han ett tag i Jordanien för att göra bort sig. Han pratade om hur Iran stödde Al Qaida. När det ifrågasattes av en reporter vidhöll han ståndpunkten. Joe Lieberman viskade i hans öra och han ändrade sig snabbt: "I'm sorry, the Iranians are training extremists, not al-Qaeda."

Utmärkta bloggen USAval.se har några bra tips på hemsidor där du kan jämföra dina åsikter med presidentkandidaternas.

Zogby har frågat amerikanska folket samma fråga som Hillary Clinton ställde väljarna inför omröstningarna 4 mars. Vem de vill ska svara i telefonen i Vita huset klockan tre på natten. Svaret blev inte Hillary Clinton. Inte heller Barack Obama. Utan John McCain.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nej. Det skall inte vara omval i Florida och Michigan. De delstaterna blev fråntagna delegater. Punkt. Alla var med på det.
Hillary är ju skrattretande också när hon säger att valet i Michigan gick helt juste till och att delegaterna borde räknas - nog lätt att påstå när man var den ENDA personen på röstsedeln. Hon var den enda som inte drog bort sitt namn där. Patetiskt nästan.

David Holmberg sa...

Nja, alla var nog inte med på det. Inte invånarna i Florida och Michigan i varje fall. Det var en komitte inom DNC som fattade beslutet som ingen annan kunde göra något åt. Och ingen anade nog hur tajt valet skulle bli.

Särskilt för Floridas del är det lite komiskt, det var deras republikanska guvernör som bestämde datumet för primärvalet och hans beslut orsakar nu stor vånda hos demokraterna.

Hillary bör nog sluta slösa energi på det hela dock, I Michigan är det långt ifrån givet att hon ska ses som favorit. Förlorar hon Pennsylvania är det kört hur som helst.

Tobias Levander sa...

David, demokraterna i delstatsförsamlingarna var helt med på ett tidigt primärval i Florida. Det var t o m de som ursprungligen föreslog det.