2008-02-02

Ditt och datt

Oprah Winfrey ger sig återigen ut on the trail för att kampanja för Barack Obama. Denna gång i Kalifornien.

John McCain vet att han behöver vinna en del av de väljare som i vallokalsundersökningarna kallas "very conservative". Han försöker nå dem bland annat genom denna reklamfilm där just hans konservativa värderingar framhålls.

Hillary Clinton är såklart inte helt nöjd med att Teddy Kennedy endorsade Obama. I ett försök att visa att Kennedy-familjen inte är helt eniga kommer nu två reklamfilmer. I båda är Robert Kennedy Jr med, son till den mördade presidentkandidaten Robert F. Kennedy.

John McCain har sagt hela kampanjen att han motsatte sig Bushs två skattesänkningar eftersom de inte också minskade utgifterna med lika mycket. Nu framkommer uppgifter, bland annat i den senaste debatten, att det inte var vad han sa då. Då motsatte han sig dom eftersom de riktade sig mest till de rikaste amerikanarna. Det är mycket märkligt att detta inte har kommit fram tidigare, om det nu är sant.

Washington Post har en intressant artikel om McCains kris efter sommaren förra året. Kampanjen var då bankrutt men lyckades få ett lån på tre miljoner dollar i en lokal bank. Som säkerhet fick han ta ut en livförsäkring i fall han skulle dö under kampanjen. Vill man vara dramatisk så pantsatte han sitt liv för kampanjen. Det är nog en storyline som kampanjen själva gärna vill se.

När John McCain och Rudy Giuliani framträdde samtidigt hos Jay Leno kunde man inte låta bli att fundera på om det var republikanernas kandidater till president och vicepresident som satt där. Ni kan se det i tre delar, ett, två och tre. Rudy kommer in i slutet av del två.

Karl Rove skriver i Wall Street Journal om de regler som förändrats i denna kampanj, och de regler som är samma som tidigare.

"I'm not quitting. I believe in miracles."
-Mike Huckabee

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vet inte om du sett detta, men tydligen har Ann Coulter motsatt sig McCain så pass att hon är redo att endorsa Clinton om hon blir motkandidat.
Om det förstås inte är ett sätt att skrämma republikaner till att lyfta fram Romney, förstås...

http://hotair.com/archives/2008/01/31/coulter-if-mccains-the-nominee-ill-campaign-for-hillary/

Anonym sa...

Obama tycks vara scientologikyrkans kandidat. Stöds utav Oprah Winfrey som gärna bjuder in John Travolta, Kirstey Alley och Tom Cruise till sina program. Stöds dessutom av Will Smith vars fru är scientolog och vän med Tom Cruise och antagligen scientolog själv. Stöds dessutom av sångaren Usher som även han är scientolog.

Anonym sa...

Hjälp Guiliani får bara inte bli vicepresident. McCain behöver en kandidat som kompenserar hans tveksamma ställning i abortfrågan och jag tror snarare eller kanske skall säga hoppas på Mike Huckabee, Sam Brownback eller Tom Coburn.

Mathias Sundin sa...

Jo jag har sett det men lägger inte så stor vikt vid Ann Coulter.

Anonym sa...

Påminner det inte väljarna om hans ålder, det här med livförsäkringen?

Om de får för sig att han kommer dö i Vita Huset vore det ju inte så lyckat.

Anonym sa...

McCain har ett minst sagt brokigt förflutet vad gäller skattesänkningar vilket kan ge honom problem i kampanjen. McCain har i alla debatter sagt att han motsatte sig Bush's skattesäkning (2001) pga att de inte kom tillsammans med utgiftsminskningar. Detta tycks dock inte vara hela sanningen. Enligt Club for Growth motiverade McCain sig såhär när det begav sig: "I cannot in good conscience support a tax cut in which so many of the benefits go to the most fortunate among us at the expense of middle-class Americans who need tax relief." Inte direkt Straight Talk Express alltså.

Bush's skattesänkning 2003 motsatte sig McCain enligt vad jag förstår med argumentet att Irakkrigets kostnader ännu inte var kända och att man därför inte bör sänka några skatter. Ett mer legitimt och begripligt argument, åtminstone i det korta perspektivet.

Numera har dock McCain glädjande nog insett sina misstag och ändrat sig. Han har nyligen (2006) röstat för att förlänga Bush's skattesänkningar och i presidentvalskampanjen har han gått hela vägen och sagt sig vilja permanenta dem. En rejäl men också förnuftig kovändning i skattefrågan tycks det som, en tillnyktring hos McCain. Bättre sent än aldrig. Romney lär icke desto mindre och med rätta jaga McCain med blåslampa om Bush's skattesänkningar, fortsättning följer alltså, var så säkra.
/M. Rosendahl

Tobias Levander sa...

Så Obama är scientologikyrkans kandidat för att han stöds av Oprah Winfrey som ibland bjuder in celebriteter som tillhör den rörelsen till sina program? Man häpnar över vilka besynnerliga teorier som cirkulerar i cyberrymden.

Anonym sa...

Ja, det är det vanliga konspirationssnacket. Dessutom cirkulerar det tydligen e-mail i USA där Obama pekas ut som en "planted terrorist" som skall förstöra landet inifrån. Men de som köper det resonemanget skulle väl antagligen aldrig ha röstat på Obama oavsett.