2008-01-05

Överraskad av Romney

Skillnaden på mötet med Mike Huckabee var stort. Hos Mitt Romney var allting väldigt prydligt och välorganiserat. Publiken såg ut att tillhöra en välbeställd grupp mot publiken hos Huckabee som såg ut att vara mer av arbetarklass. Mannen jag satt bredvid tillhörde dock inte de mer välbeställda även om han inte direkt var barskrapad. Han valde mellan Mitt Romney och Barack Obama. Så funderar en hel del väljare här i New Hampshire. Det finns många independants som röstar på bästa person, inte parti. Han gillade Romneys åsikter i immigrationsfrågan men ville också göra allt han kunde för att stoppa Hillary Clinton.

Mitt Romney inledde med att presentera sin fru, och en av fem söner tillsammans med två av hans fyra barn. Jag tror det är en bild som starkt påverkar många amerikanska väljare. Familjen är viktig och Romneys är den perfekta familjen.

Sen överraskade Mitt Romney mig väldigt positivt. Jag trodde han var lite småtråkig och stel även om han är karismatisk. Så fel jag hade. Han var rolig, mysig, förtroendeingivande och såg väldigt vänlig ut. En kille man verkligen kan gilla. Hans inledningsanförande innehöll inte några tjusiga retoriska formuleringar men det var klart och tydligt och väldigt effektivt. Han beskrev sin bakgrund hur han tänkt utanför boxen, fått saker och ting gjorda i olika sammanhang och varför han skulle kunna få det även i Washington. Sen var det frågor från publiken vilket han svarade mycket bra på. Av de tre som jag hört svara på frågor hittills, McCain, Giuliani och Clinton, så var han klart bäst.

Mannen bredvid mig lämnade efter mötet Obama bakom sig och tog med sig ett par Mitt-skyltar att sätta upp i trädgården. Dessa kampanjmöten spelar roll.


1 kommentar:

Anonym sa...

Kampanjmöten...risken är väl överhängande att den mindre insatte ändrar ståndpunkt från det ena mötet till det andra och att det senast besökta mötet blir avgörande...men det förefaller vara god underhållning och visst är känslan i mötet med en person viktig...

Låt oss dock inte glömma att de största bedragarna på den här planeten ger det mest sympatiska och pålitliga intrycket....hehe