2008-01-05

Chuck Norris approved

Alla events jag har varit på har varit ungefär likadana, förutom ett - Mike Huckabees. För det första märktes det att hans kampanj inte har lika mycket pengar och är lika profesionell som de andra. För det andra var det show, roligt, folkligt och en jäkla skön stämning.

Ett rockband spelade medan salen fylldes med folk. Sen kommer Mike Huckabee med Chuck Norris och inleder med att säga att nu ska vi ha lite kul: Let's rock the house!

Och det gjorde han. På med basen och skön show med bandet som för första gången spelade ihop med honom för några månader sedan på en bar i New Hampshire. Då syntes han knappt i opinionen men de kom överens om att om han skulle vinna presidentvalet ska de spela när han svär presidenteden. Då var det naturligtvis ett självironiskt skämt, i dag är det inte alls omöjligt.

Efter rockshowen höll Chuck Norris ett bra anförande där han pratade om varför Mike Huckabee var rätt kandidat. Han var seriös men också skämtsam. Och han betonade att Huckabee var en stand up guy. Det funkade minst sagt bra med publiken.

Sen dags för Huckabee. Han kör en väldigt folklig, eller för att använda det utmärkta engelska ordet folksy, stil. Han pratar inte om traditionella republikanska talking points om terrorism utan mer om bensinpriset, dyra matvaror osv. Enkla argument och han betoner hela tiden att han är en av dom. Jag är mer lik killen du jobbar med än killen som gav dig sparken, sa han med en inte så subtil jabb mot Mitt Romney.

Det är omöjligt att inte gilla Huckabee. Precis som George W. Bush var killen som flest väljare vill gå på grillfest med så är Huckabee det också.2 kommentarer:

Ola J Hedin sa...

Intressant, jag funderar dock lite på om det finns en risk för att "folksy" övergår i "redneck". Har du nån känsla för det?

Mathias Sundin sa...

Bra fråga, jag funderade lite på det igår. Jag tror inte det, men jag tror dock att han kan nå fram till "rednecks".

Det är folkligt men inte på någon ovärdig nivå, eller vad jag ska kalla det.