2008-01-05

Läget i New Hampshire

I New Hampshire pratas det just nu på TV om det enorma intresset för ett möte med Barack Obama i Nashua. Det är bilkö flera kilometer från eventet. Annars är det en ganska lugn dag med få event. Kandidaterna har avsatt eftermiddagen till att förbereda sig för debatterna ikväll. Både republikaner och demokrater debatterar i ABC ikväll med start kl 01.00 svensk tid.

Jag ska eventuellt åka på ett event med John Edwards i Lebanon i norra NH. Annars chillar jag på hotellet och skriver en del i bloggen plus att jag har lite att skriva för andra sidor.

På frukosten försökte jag prata med lite folk som såg ut att tillhöra Bill Richardsons kampanj. De var inga muntra typer. De bekräftade att de jobbade för Richardson men var mycket ovilliga att prata med mig. Försökte med flera personer men samma bemötande från alla. Jag kan visserligen förstå att humöret inte är på topp, men ska de vinna några väljare så kan de inte tjura sig till det.

John Edwards har lyckats framstå som en vinnare snarare än förlorare. Media inleder hela tiden med att han klarade sig bra, är på gång, osv. Det är imponerande att uppnå det för han var en förlorare i Iowa. Han behövde vinna. Visst var det bättre för honom att komma tvåa än trea, men han hade behövt en vinst.

Inga kommentarer: