2008-01-31

Nu är McCain verkligen front runner

Ryktena stämde. Rudy Giuliani drog sig officiellt tillbaka sin kandidatur i Kalifornien igår och endorsade samtidigt John McCain:

"He is an American hero and America could use heroes in the White House."

Kort därefter blev det klart att Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger också endorsar McCain. Det sker senare i dag på ett gemensamt event.

I natt debatterade de, kvarvarande, republikanska kandidaterna i Kalifornien och enligt rapporterna blev det en hyfsat lugn tillställning. Sånt brukar gynna de som ligger bäst till. Ni som har sett den får gärna kommentera. Framförallt var det väl McCain och Romney som fightades med varandra där McCain upprepade anklagelsen att Romney stödde ett datum för tillbakadragande från Irak. Fighten fortsatte på vägen hem då McCains Straight Talk Express-bus på motorvägen brände förbi Romneys dito...

I kväll är det demokraternas tur att debattera.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Sk*t också!

Så nu är frågan, Hillary eller den
liberale busungen?

chall sa...

Debatten var rätt trevlig och lugn. Ron Paul fick lite frågor och Huckabee försökte skämta till det lite "det finns fler än dom där två" och pekade på Romney och McCain.

Det som var intressant var väl att McCain ibland nästan lät lite elak (eller ja, han bet ifrån) och Romney fick möjlighet att spela "han ljuger om mig och jag kan inte gör ngt åt det". Lite Clinton/Obama light när hon fick på moppen för Bills kommentarer och Obama kunde säga "jag är så snäll"...typ.

Om inte annat var det tydligt att Romney är lite irriterad på Huckabee och försökte framställa sig som konservativ och ett alternativ till honom eftersom McCain inte är så konservativ.

Däremot stod nog Romney för den konstigaste kommentaren, imho, när han försvarade att han alltid varit emot gayäktenskap men han alltid varit för gay rights... (I sammanhanget blev det ännu sämre mening) Det blev lite varket hackat eller malet sas.

Sen var det lite frågor om "vad skulle Reagan gjort" där Huckabee - efter att de andra svarat - sa "I would not presume to know what he would have done..." men fortsatte man att han hoppades att R skulle gillat hans socialkonservativa stil.

McCain fick förklara att han nog inte skulle gått hem så bra hos R, men att han faktiskt tjänade landet som soldat "when the country called I answered, I guess some others were busy doing something else" men en pik till Romney... det var väl mest så det blev.

Anonym sa...

Hej,

Är det ngn som har koll på om det finns ratings över starfälten till presidentvalen? Hur står sig ex.vis dagens presidentkandidater med de tidigare? Att det inte finns ngn president el. vice är ju en sak, men det är ju inte säkert att dagens line up hade gynnats av att Dicken var med.

Hälsar
Patrik

magnus sa...

"den konstigaste kommentaren, imho, när han försvarade att han alltid varit emot gayäktenskap men han alltid varit för gay rights"

Det är exakt min position, och även många homosexuellas position. Om du hört argumenten så vore det ju intressant om du kommenterade dem.

Peter sa...

Den liberale busungen samlade in $32 miljoner under januari, och än viktigare, allt är för primärvalet. 170.000 nya givare...

Snacka om styrkebesked.

Ron Paul har i år samlat in runt $4 miljoner.
McCains kampanj rapporterar att de under januari samlat in mer än under de tre sista månaderna 2007, dvs $7 miljoner.

Obama kör nu reklam i 20 av 22 supertisdagsstater.

Vad kandidaterna samlande in sista kvartalet förra året måste rapporteras till FEC senast idag.
Dessa kommer att finnas här. Wikipedia har även en bra sida över hur mycket kandidaterna har samlat in.
En del är också redan uppe, Giuliani drog in $14,3 miljoner sista kvartalet, lite mer än $5 miljoner mindre än Paul, som var den republikan som drog in mest.

Frågan är nu hur många av de kvarvarande kandidaterna som vågar göra vad Obama och Paul gjort, dvs även rapportera om hur mycket de drog in under januari.

En poäng här, Paul har vad jag vet alltid varit öppen om hur mycket han har dragit in. Obama hade ju uppenbart inte gjort det om det varit dåliga siffror...

Peter sa...

The New York Sun rapporterade förra året att Mitt Romney hade tillgångar på runt $247 miljoner. Får nog säga att idén om att man bör välja Romney på grund av denne har mer pengar inte riktigt håller.
(Trots att jag själv har använt det som ett plus för Romney ett flertal tillfällen...)

Det börjar nog istället bli dags för republikanska väljare att ge pengar till McCain.

---

Alan Keyes gör en Giuliani och satsar allt på Texas i förhoppning att ingen skall ha samlat ihop tillräckligt många delegater tills dess primärval. Jag tror dock att det kommer gå lika illa som det gick för Giuliani i Florida, men att Keyes inte har mycket annat han kan göra.

chall sa...

Magnus> Jag minns inte att det blev något förklarande av det hela faktiskt... Jag tror att det kom i en av de allmänna "vad tycker ni alla om det här, 1 minut var" kommentarerna och eftersom det alltid - av någon annan outgrundlig anledning - ska in tillsammans med pro life/abort behövde Romney försöka vara mer konservativ. Att han sen står i mitten och inte vågar säga att han röstat lite som McCain i allt det där är väl hans problem?

Han (R) nöjde sig med att poängtera att han verkligen är konservativ och aldrig varit ens i närheten av att nosa på gayäktenskap, som han dock varit inne på aborträtt... samtidigt insåg han ju att det kanske kan upplevas som väl kristetkonservativt att inte ens säga ngt positivt om homosexuella så då kom pudeln, 1 sekund efter hans tydliga "dom ska inte få gifta sig" ;)

Som sagt, nu är väl inte hans huvudproblem gayäktenskap eftersom republikanerna inte har gått i bräschen för deras rättigheter men han har ett problem eftersom han vänt kappan efter vinden ett par gånger. Eller ja, för att vara ärlig är det väl inte han som har problem med att han ändrat åsikt utan väljarna som vill att deras representant ska vara huggen i sten från ruta ett...

Anonym sa...

Man kan ju undra varför Ron Paul deltar i debatten? Med så låga opinonssiffror som under 5 %. Rassmusen följer tydligen inte ens hans siffror längre. Men även det sätt på vilket CNN behandlar Paul och även Huckabee kan ifrågasättas. Här har CNN två inbjudna debattörer som knappt ges en fråga under hela tillställningen. Fick Huckabee ens fyra frågor på 90 min?

Irak var ett väntat trätoämne och det är väl oklart om McCain fick in nån fullträff på Romney, när han försökte kleta "timetable" på honom. McCains attack om att Romney inte tog ställning för "the surge" när frågan var aktuell blev även den svår för Romney, så jag tycker McCain tog några points där. Romneys tvivelaktiga svar var att han som guvernör hade så mycket annat att tänka på att detta med Irak inte var nåt för honom.

Däremot lyckades McCain inte komma åt Romney med att denne höjt skatter/avgifter och misskött ekonomin när han var guvernör. Där slog Romney tillbaka hårt och tydligt. Det lär väl behöva göras en del faktakoll här.

Romney gjorde dock två grövre feltramp tycker jag. Det ena var det råa skrattet när McCain talar om Romneys ledarskap och att Romney avskedat folk. Jag tror dock inte att Romney skrattar åt det man lätt kan förledas tro, utan det är nog bara olyckligt för Romney att skrattet kommer just där och så tydligt. Det andra var när Romney på sista frågan tvärsäkert sa att Reagan sjävklart skulle ha "endorsat" honom och ingen annan. Lite väl självgott och övermaga kan man tycka. Det står väl skrivet i stjärnorna gissar jag vad Reagan skulle gjort. Här var Huckabee överlägset elegantast när han sa att det inte skulle falla honom in att gissa nåt men att han (Huckabee) iaf "endorsar" Reagan.
/M. Rosendahl

jasonbob sa...

jordan 4
kd 12
adidas yeezy
spongebob kyrie 5
lebron shoes
supreme shirt
goyard
jordan shoes
longchamp outlet
curry 7