2008-01-31

Avdelning mindre lyckade skratt

8 kommentarer:

chall sa...

ja jisses. När man ser det så där utklippt blev det ännu tydligare.... än i debatten då jag uppfattade det som ett "herre jisses vad du snackar skit" skratt.

men visst, det ser inte så bra ut för Herr Romney.

Han hade för övrigt en liten diskussion om vem som är bäst lämpad för att vara president; en senator, kongressman eller en guvernör.... självklart guvernören "som är van att ha ett exekutivt jobb".

Unknown sa...

Men det är ju uppenbart att han skrattar för att McCain snackar skit, och det stämmer också. Det är ju helt irrelevant att dra upp att Romney behövde avskeda personer när han var företagsledare - något i princip alla som sysslar med det msåte till och från - på en fråga om huruvida han skulle kalra av att bli militär överbefälhavare. Seriöst, det är ju uppenbart att det bara handlar om att hamra in ett budskap genom att säga en viss sak oavsett vad frågeställaren frågar om.

Romney vinner i anseende hos mig för att han vågade visa rätt ut vilket skitsnack McCain höll på med. Å andra sidan är väl genomsnittsväljaren inte klok nog att duscha utan statliga regleringar så antagligen kommer effekten av klippet att bli det ni tar upp.

Anonym sa...

Vad är det för fel på herr Romney, är han störd? (Rättare: HUR störd är han?) Spelar ingen roll hur klantig ens motståndare är, det inger INTE förtroende hos någon om man börjar flabba som en andra sortens fåne (för att inte tala om första sortens dito). Särskilt när ingen bland publiken ser det roliga i det heller. Jösses, har herr Romney "tappat smöret och sålt pengarna"?

Herr Romney borde naturligtvis kontrat och pekat på irrelevansen i uttalandet - om det var så han kände. Hans intryck var oseriöst, ointelligent och ohyfsat.

Å andra sidan har herr Romney inte visat att han har någon studs, puts, stil, profil eller klass. Så vem är förvånad att herr Romney skrattar?

Gällande sakfrågan så har INGEN erfarenhet förrän man varit president ett tag. Inte ens vicepresidenten har erfarenhet. Det är EN som styr och ENDAST en. Att jiddra om utrikes- och säkerhetspolitisk erfarenhet är strunt, eftersom i just DENNA fråga har USA:s president ett mycket stort mandat.

magnus sa...

Innan angrep McCain Romney för att hans stat förlorat jobb, men Romney hade innan förklarat att han vände en rekordstor jobbförlust till en enorm ökning av jobb.

Efter detta -- skratt och allt -- förklarar Romney att när han lämnade som gouvernör hade det tillkommit jobb netto.

Jag tycker McCains angrepp var lågt i det läge där han tog upp jobben, då det var något som gåtts igenom, samt irrelevant. Skratt eller inte. Vem man sedan anser är bäst och mognast att bli president är det upp till var och en att avgöra. Jag anser att Romney verkar mest kunnig och konservativ, med bra positioner och tydligt ledarskap.

Bush slog visst McCain 2000 för att han var den mer konservative (men Bush torde då ha vunnit Florida, eller?). Kanske något hos Romney inte räcker till? Skulle kunna vara hans religion.

Anonym sa...

Oavsett varför Romney skrattar är det ett fatalt misstag! Det är ett sånt misstag som - om det får spinn - kan sänka Romney rätt rejält. Romney har ägnat överlägset mest pengar åt att slänga skit på andra kandidater så han får banne mej tåla en del negativa kommentarer om sig själv utan att reagera med såna bedrövliga gapflabb i direktsänd debatt. Lågvattenmärke Romney!
/M. Rosendahl

Tobias Levander sa...

Man ska komma ihåg att Romneys gjorde en stor del av sin förmögenhet på att köpa upp företag på nedgång och göra dem lönsamma, vilket kunde innebära att göra 95% av alla anställda arbetslösa. Han gjorde oftast helt rätt, men han måste vara beredd att ställas till svar för det. Jag är helt säker på att både Clinton och Obama skulle attackera Romney av bara tusan om han skulle bli republikanernas kandidat och dem kan han inte skratta bort.

Tobias Levander sa...

Romneys största problem var att han inte försökte delge oss en bild av honom som en problemlösare från näringslivet från början, utan istället satsade på att positionera sig som en traditionellt konservativ kandidat till höger om Rudy Giuliani (som Romney länge såg som den främste konkurrenten). Romney hade dock ingen trovärdighet som konservativ kandidat, då han flera gånger kandiderat som mittenpolitiker.
Om Romney hade kört samma kampanj för ett år sedan som han kör nu, då hade han kunnat bli republikanernas kandidat.

Tobias Levander sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.