2008-01-30

Giuliani och Edwards lämnar

Jag har inte sett någon officiell bekräftelse på att Rudy Giuliani lämnar racet och att han endorsar John McCain. Men alla medier antar att det är så, och med största sannolikhet har de rätt.

John Edwards däremot har officiellt meddelat att han lägger ner sin kampanj. Det ska göras i samma stad som den började, New Orleans.

Jag blev överraskad att han la ner just nu. Trodde han skulle köra över den femte februari. Hans kampanj verkade planera för det med medieköp och annat. Men så helt plötsligt. Egentligen har det varit klart länge att han inte har någon chans. Hans avhopp skapar ytterligare dynamik och osäkerhet inför femte februari. Var kommer hans väljare gå? Det mesta tyder på att det är ganska fifty-fifty. Obama har ett mer liknande budskap, men hans väljare påminner med om Clintons.

Hos mig infinner sig en märklig tomhetskänsla. Dessa kandidater har hängt med länge, haft chans att vinna, varit en central del av kampanjerna. Nu när de försvinner lämnar de tomhet efter sig, i alla fall hos mig. Jag börjar nog bli lite för mycket inblandad i det här...

23 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Här kommer en spännande teori om varför John McCain skulle spöa skiten ur både Barak Obama och Hillary Clinton: http://www.davidmcminn.com/pages/names.htm

Hälsar
Patrik

chall sa...

Jag känner igen känslan av tomhet... ;) men det är väl så det är, när man inser att det inte är ett spel som man "vinner" eller kan starta om eller så?!

Lyssnade just på Edwards avskedstal, eller som han säger "his suspension of precidency" vilket betyder att han låter sina delegater gå runt och kolla vem deras personer anser att dom ska rösta på i det demokratiska valet.

Hans tal däremot var ett av de bästa tal jag hört han givit. Killen har mer känsla än Obama i vissa lägen imho. Jag tror att han skulle vara den "obekväme mannen" i regeringen eftersom han trots allt står vänster ut jämfört med de andra två. Att han dessutom verkligen inte tycker om företagens makt över kongressen är nästa sak som kan göra det svårt för honom att verkligen vilja vara med i regeringen... men vi får väl se?!

Anonym sa...

Tomhet var ordet nu när Giuliani lämnar racet. Ett race han tyvärr aldrig kom in i på riktigt. Rudys strategi totalhavererade. Jag undrar ändå om Rudy inte är en av flera heta VP-kandidater? Vi får se vad förhandlingarna med McCain utmynnar i och vad det så småningom kan innebära. Om Rudy blir VP till McCain kan han göra ett nytt kampanjförsök 2012, för McCain kan väl inte satsa på omval då eller?

McCain är en formidabel ledare och han bör ta hem nomineringen nu. Det blir spännande att följa hans fortsatta kampanj och jag tror att McCain blir USAs näste president: The Mac is back! /M. Rosendahl

Mathias Sundin sa...

Jag har fått en stark känsla av att han kan tänka sig en VP-plats. Respekten mellan honom och McCain verkar äkta.

chall sa...

Frågan är väl om det funkar med partiet att ha såväl McCain som Guiliani som president/vice president med tanke på att ingen av dom är sådär tokkonservativ och går hem så bra hos dom kristna?

Fast det klart, ska man prata ekonomi och krig kan det ju funka... och home land security...

Peter sa...

Patrik, Obama vinner. Varför då? Han är vänsterhänt.

Av de sex senaste presidenterna har fyra varit vänsterhänta.

Gerald Ford - vänsterhänt
Jimmy Carter - högerhänt
Ronald Reagan - vänsterhänt (blev högerhänt senare dock, omständigheter oklara)
George H W Bush - vänsterhänt
Bill Clinton - vänsterhänt
George W Bush - högerhänt

Betänk också att bara runt 7-10% är vänsterhänta.

Gällande Giuliani så kommer McCain hålla en presskonferens 18:00 EST där Giuliani kommer att ge honom sitt stöd.

Trodde faktiskt inte att Giuliani var intresserad av att bli vicepresident, men jag kan tänka mig att McCains prat om att bara vara president en omgång lockar.

Daniel Mathisen sa...

Haha, känner igen det där. Visst kommer man att sakna både Rudy och Edwards.

Anonym sa...

I demokraternas race tror jag det handlar om Obama klarar trycket från Clintons. Om han visar sig tillräckligt "tuff" har Hillary inte en chans. Hillary saknar ett visonärt budskap

Det var budskapet som många gjorde i ett debatt som Charlie Rose arrangerade:

Charlie Rose - Live coverage of the State of the Union address

Erik

Anonym sa...

Hej,

För alla er som vill se fler kandidater kanske kan livas upp av att anhängare till Nader kollar av läget: http://www.naderexplore08.org/index.html

Hälsar
Patrik

Anonym sa...

Peter, det där med att Obama är vänsterhänt. Jag har för mig att han inte har varit konsekvent i det fallet. Han blev vänsterhänt i samma stund som det kom fram att det skulle göra honom mer valbar. Även Billary har kritiserat honom för att skriver sämre med vänstern och saknar sålunda trovärdighet. Återigen - McCain. Det är både ett kort avstånd mellan hans initialer och han är vänsterhänt (kolla bilden: http://www.politico.com/news/stories/0108/8233.html) Slå det den som kan.

Hälsar
Patrik

Anonym sa...

peter du glömde att upp till 3 % är ambidexter, dvs tvåhänta.

ang kommentaren om Obama, om jag nu själv är ambidexter, vilket jag tror så kan Obama lika gärna vara det. så saknar trovärdighet, Billary är väl lika okunnig som de flesta andra.

jag har alltid skrivit med vänster hand men jag kan lika gärna skriva med högern, men eftersom jag är så ovan med det så blir texten fulare och det flyter inte på i samma takt. dock är jag typ 10 ggr bättre med "fel" hand är "vanligt" folk...grovarbete görs med höger hand, allt som är fysiskt typ kasta saker och om ja nu skulle slå någon vilket jag aldrig gör/gjort. men det finstilta, kreativa utförs med vänster hand....

Robert Nordman sa...

"Frågan är väl om det funkar med partiet att ha såväl McCain som Guiliani som president/vice president med tanke på att ingen av dom är sådär tokkonservativ och går hem så bra hos dom kristna?"

Men i det läget att Giuliani utses till VP är vi framme vid general election. De tokkristna lär inte välja Obama eller Clinton, så antingen kör de McCain-Giuliani i brist på alternativ eller så röstar de inte alls.

Vid general election blir ju istället independents och en del demokrater de som avgör hur bra det skulle gå för en sådan ticket - och det finns starka skäl att tro att de skulle vara synnerligen valbara i det perspektivet.

Anonym sa...

Det finns faktiskt ytterliggare alternativ som att stanna hemma. Dessutom vad skulle hända ifall republikanernas presidentkandidat förlorade några tusen röster till the constitution party i en eller flera jämna delstater.

Rudy Guiliani är ett skräckalternativ som vicepresident och då särskilt med McCain en hjärtattack och Rudy Guiliani blir president.

Mathias Sundin sa...

Det är ju inte bara independents som avgör presidentval. 2004 förlorade Bush independents till Kerry men fick så många socialkonservativa att rösta så han vann ändå.

Huvudfrågan vad gäller VP-val är om man vill komplettera eller förstärka.

B Clinton valde att förstärka med en ytterligare en ung, nytänkande VP-kandidat.

W Bush valde att komplettera med en erfaren statsman.

Peter sa...

Om Obama kan vara ambidexter så kan ju McCain lika väl vara det...

Vet inte riktigt vilka stater som McCain skulle vinna med Giuliani som vicepresidentskandidat. Också, att välja en förlorare som vicepresidentskandidat, inte säkert det är lämpligt.

Det är ju inte helt säkert att Guiliani vill ha eller att han har blivit erbjuden vicepresidentsposten.

chall sa...

Robert> Det är mest att jag inte ser varför McCain skulle ta Guiliani som VP? Han behöver kanske snarare en yngre man med andra kvalifikationer, kanske någon som en större del i partiet tycker om? ;)

Men visst, det är en fråga för den stora omröstningen men eftersom alla hela tiden mumlar VPfrågan tyckte jag att jag kunde lägga en kommentar...

Anonym sa...

Jag känner igen det där med "tomhet". Själv missade jag 60-talet och har alltid varit lite avundsjuk på de som fick uppleva den känslan hur allt var möjligt då. Med Obama nu känns det som att jag får uppleva iaf lite av det. Då är jag inte amerikan eller bosatt där, men känslan har iaf nått hit, vilket ju är trevligt.

Robert Nordman sa...

Chall: (plus andra) Nejvisst, helt klart. Jag tror att drömmen för (r) snarare vore att hitta den republikanske motsvarigheten till Obama av 2004-års modell - den där "briljante, unge, som snart, snart, snart kan bryta igenom"-typen (men kanske ha lite mer erfarenhet än Obama hade då)

Peter sa...

Robert Nordman, finns det någon sådan?

Bobby Jindal, nuvarande guvernören i Louisiana, är lite väl ung och grön, men han kommer nog vara ett framtidsnamn. Kanske dock för konservativ.

Matt Blunt (son till Roy Blunt) sågs ju som ett framtidsnamn. Att han nu bara efter tre år hoppar av som guvernör i Missouri ses ju som en kraftig missränking.

Tobias Levander sa...

McCain bör välja en starkt konservativ VP, en person som kan godkännas av Rush Limbaugh och hans gäng av neanderthalare (som hatar Huckabee lika mycket som McCain). Mitt tips är att den underskattade Fred Thompson blir John McCains vicepresident och att Rudy Giuliani blir antingen justitieminister eller borgmästare i Miami.
McCain bör förstås välja en yngre vicepresident, men jag har svårt att se vem som skulle passa.
Jag föreslog Bobby Jindal som en framtida presidentkandidat för flera månader sedan, men han kan vara lite väl renlärig i vissa frågor:
http://politik-i-usa.blogspot.com/2007/10/bobby-jindal-en-framtida-president.html

Tobias Levander sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
gs 74 sa...

furthermore

People these elections are a dilemma!

By all accounts, Mr. McCain is more electable than Mr. Romney. He runs ahead or even with Hillary Clinton and Barack Obama in the national polls, and actually leads the Democratic candidates in key swing states like Wisconsin. Mr. Romney trails well behind both Democratic candidates by double digits. The fundamental dynamic of this race points in Mr. McCain's way as well. He appeals to independents, while Mr. Romney's support is largely confined to Republicans.

This Tuesday will be very interesting.......


And the future of the USA and it´s President?


Mitt in my head before, Clinton and definately before Barack.......(John troubles u why)? Grumpy old man? May be he is damaged goods too, considering all he has been thru.......

But look at what is left! (It´s scary and the only plausible candidate is Mr nice guy and America ain't ready for him neither, a Mormon Saint)

(Or an overstimulated or understimulated woman with a oversexed ex president for a husband with plenty of experience?)


(And Barack aka Hussein, O-Bama, likeable like JFK, Jesus or Allah, wassa his position? now that is a Mystery!)


Then there is McCain and according to you grumpy old man what does that mean beginning Alzheimers?)

Trouble is brewing..............

if this is the case

MItt and Hillary Clinton! (crossing borders and joining forces),


Mitt and Obama

or Obama and John McCain!

(crossing borders and joining forces)

John and Hillary

Hillary and Obama

John and Mitt

Hillary

Mitt

Obama

John

------------------------------
Super Tuesday gonna be interesting folks

gs 74 sa...

we are now swarming with topics on the same issues here difficult to keep track? I´d for one be pleased if we kept us to the two that are on going ie the president and who is in charge US politics.......extract from MHS

Vad tycker ni i Svea vad som är väsentligt och kan det tänkas att detta berör oss likväl och att egentligen är det inte så stora skillnader mellan länder i Väst när det gäller den gemensamma problematiken.. och politiken??

pressing issues are the war on terrorism and the way I look at it concerns all of us...no matter oil interests or not, the middle east situation is explosive!
And the rest of the world must have their military in order as well, weather they be in place or not is a huge question..but if we consider the border problem and illegal aliens coming in all over the place, I think the military should be in place to keep border shut.... and believe me that is not only a US problem,

We are all being run over in the Western free world with illegals.........

At the same time I also think let these people handle their own countries without US or European interference...excepting the bit about borders....

(Imagine if these countries in our troubled zones access nukes? Different ball game then!)/

and it would also be pleasing if one could keep religion/ and / Politics separate, but that is only wishful thinking, they go hand in hand our histories from the middle east to the USA via Europe are one religious history and our nations all of them in the free world are founded by Christian ethics values and morals
that is what we believed in and the principles there of.......... but we so called Christians have lost sight mainly cause the constitution came right back and bit us in our ass, and Europe followed suit........you know the right to practice whatever religion and belief etc............

And illegals must obey by the rules and the regulations set forth, other problems to be dealt with are those profiteering on illegal trafficking drugs and weaponry, humans and narcotics, and the latter problem should be something for the local pharmacies and health dept or abc store´s, bottom line better to import legally and let users be users legally and off themselves on good products, at a state controlled price, bet my ass that small crimes and petty crimes would drop. And govt could tax these product and put ém back on a health plan and functioning rehab centers and help people better...and also employ more people and police would be freed to do other things.........

violent domestic crimes and rapes may not..drop.....but many of these are are result of drug alcohol abuse, but I bet alcohol is the number one domestic killer around the western world

because current situation is not working as long as someone is making a huge buck illegally profiting on the innocent ie it begins with kids.......to keep the flow going until they are old and die, how many generations now since this shit started being a serious issue in the late forties early fifties and exploded with the sixties, seventies and so forth.......how many have died, how many have trashed other lives? why are our prisons overcrowded?

these are the prime issues to be dealt with in the western world and once with have this shit under control we can focus on other things, ie help abroad where needed and accepted

ie the same at home..

my two cents

regards

This post has been edited by gs 74: Today, 03:46 PM


--------------------
Vaya con dios.

Imagine..there´s no peace without Justice!