2008-01-20

McCain kommer vinna

Jag tänkte gå och lägga mig för det här verkar avgjort även om inte TV-kanalerna vågar säga det. Vallokalsundersökningen gav segern till McCain och han har lett hela tiden med minst fyra procent sedan rösterna började räknas.

Huckabees kampanj säger att hans tunga områden inte räknats ännu. Vi får väl se. Hur som helst:

Amerikanskpolitik.se is projecting John McCain as the winner of the South Carolina primary.

Ni kan kolla rösträkningen här.

5 kommentarer:

Tobias Levander sa...

AP ger nu segern till McCain.

Daniel Andersson sa...

Huckabees tacktal till SC-folket lät inte som ett "Helvete, vad vi ska spöa McCain i Florida", det lär snarare som ett "Okej, ner lite med förväntningarna, jag vinner inte det här, men jag vore en jävel som vicepresident."

Tobias Levander sa...

Huckabee representerar de sämsta sidorna hos båda partierna i amerikansk politik, den kristna högerns extrema socialkonservatism (med krav på tillägg till konstitutionen som omöjliggör homoäktenskap, aborter och annat) och vänsterns ekonomiska populism (med motstånd mot frihandel och annat) som skulle kunna bringa USA till ruinens rand.
Jag hoppas förstås inte på det, men han vore en acceptabel vicekandidat till McCain, som skulle kunna omintetgöra delar av det delvis irrationella motståndet hos republikaner mot McCain. Jag hoppas bara att Huckabee aldrig blir president.

Anonym sa...

tobias: jäklar, våra politiska åsikter känns riktigt lika. =)
Motvilja mot Giuliani, stöd till McCain, vill inte ha vare sig socialkonservatism eller spel på vänster planhalva i ekonomifrågor.

Anonym sa...

Det är väl snarare så att han representerar den bästa sidorna inom amerikansk politik. Värdekonservativ = social conservative genom att konsekvent värna för rätten till liv och äktenskapets bevarande. Sedan vill Mike Huckabee inte bara att Roe v Wade domstolsbeslutet som tvingade delstaterna att inte tillämpa sina abortlagar skall uphävas utan även att Lawrence v Texas domstolsbeslutet som tvingar delstaterna att inte tillämpa sina lagar emot homosexuella handlingar skall uphävas. Sedan är han även klart socialkonservativ.

Viljan att skydda det egna näringslivet är nödvändigtvis ingen vänsterfråga utan en konservativ hjärtefråga.

Huckabee är den kandidat som jag har drömt om och hoppats på. Jag hoppas verkligen att han blir president. Tyvärr har det ju inte sett så värst bra ut och jag har börjat acceptera tanken på McCain som president iallafall bättre än Guiliani. Men nu när Fred Thompson har dragit sig ur ökar chanserna.