2008-01-06

Debatten live

Daniel tipsar om ett sätt för er i Sverige att se debatten live. Nu är det ju bara demokraternas debatt kvar, men ändå.

http://www.wmur.com/video/14986153/index.html

UPPDATERING:
En enormt cool sänding finns här, med väljarreaktioner direkt i rutan. Tack Peter!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Skamligt att inte Kucinich släpps in. Sex republikanska kandidater fick plats, då skulle väl knappast fem demokratiska kandidater vara för mycket i den här debatten.

Mathias Sundin sa...

Man har satt upp några gränser som han inte når över. Jag tycker det är skönt med få kandidater. Han har fått sin chans i måååånga debatter.

Anonym sa...

Han är ju i princip borta redan men jag skulle ändå vilja se honom i en den här typen av debatt. Han har ju fått väldigt lite talartid under de tidigare debatterna.

Jaja, han får sikta på 2016 istället. ;)

Tobias Levander sa...

Kucinich lyckades inte vinna en enda (av 2500) delegater till delstaten Iowas nomineringskonvent, medan en seriös kandidat som Joe Biden vann flera delegater, men han får ändå inte vara med.
Det här är inget get justitiemord mot Kucinich, utan en fullt rimlig avvägning om vilka som faktiskt kan bli sitt partis kandidat.

Anonym sa...

Joe Biden har hoppat av sin kandidatur så att bjuda in honom vore ganska poänglöst. Kucinich kammade noll i Iowa men har legat 4-5 i många nationella opinionsundersökningar och har ett starkt stöd bland gräsrötterna i det demokratiska partiet.

Tobias Levander sa...

Med samma logik kan man bjuda Alan Keyes till republikanernas debatt. Han har säkert ett starkt gräsrotsskydd.

Tobias Levander sa...

Det är f ö en ren förolämpning mot Biden att jämföra honom med snubbar som Kucinich och Keyes.
Biden är ordförande i senatens utrikesutskott och en av USA:s viktigaste utrikespolitiker. Biden vore under andra förutsättningar (2004?) en formidabel presidentkandidat.

Patrik sa...

Men Tobias, om Biden har hoppat av är det sannerligen ett bra skäl för att inte ha med honom i debatten, oavsett hur kvalificerad han skulle vara. Allt annat vore högst besynnerligt.

Förresten, vem (förutom du själv) jämförde Biden med Keyes?

Peter sa...

Sett till opionssiffror och stöd så spelar eller spelade ju Dodd, Biden, Kucinich och Gravel och för den delen även Richardson i andra divisioner än de tre i toppen. Sen om de spelar i andra divisionen eller tredje divisionen spelar ju inte särskilt stor roll. Enda chansen att någon av dem skulle kunna vinna är ju att toppkandidaterna alla sitter i samma buss som är på väg ner för ett stup.
Å andra sidan så kanske debatterna även skall handla om mer än bara vem som skall vinna. Kanske även en diskussion om vart partiet skall vara på väg.
Och i såfall så fanns det ju plats att bjuda in även de två som inte fick vara med.

Bland republikanerna så har ju definitivt inte Hunter eller Keyes en chans att vinna och för den delen inte Paul heller. Såvida då inte bussscenariot inträffar för republikanerna.

Dock så har ju Paul visat någorlunda styrka när det kommer till resultatet i Iowa och definitivt när det kommer till pengainsamlandet.
Vilket innebär att han bör bjudas in till debatter.

Men eftersom bordet som Fox News köpt in till sitt forum är för litet, så kan han inte bli inbjuden...