2008-01-06

Motattacken är här

Hillary Clinton har nu inlett sin attack på Barack Obama. Hon försöker framställa honom som en flip-floppare.

25 kommentarer:

Anonym sa...

och Edwards kom till hjälp.. tror ni att han siktar på en Vice plats?

Anonym sa...

Ouch! Hilary bli påpucklad.

Mathias Sundin sa...

Nejdå, inte vice. Men han har fattat att valet just nu handlar om change och måste ställa sig i den ringhörnan. Kan han inte slå ut Obama måste han få ut Clinton.

Mathias Sundin sa...

Richardson snackade bra om experience. Det hjälpte nog Clinton mer än honom.

Daniel Andersson sa...

Richardson bekräftar åter igen att han inte klarar av att tala inför människor. Han har gjort ett lysande arbete som guvernör och jag har hållit honom som en personlig favorit pga. den politik han fört, men han klarar inte av debatterna överhuvudtaget. Klarar han ens av att väljas till vice president när han är så svag på scenen?

Mathias Sundin sa...

Bra poäng Daniel.

Anonym sa...

Obama klarade Irak frågan galant...

Anonym sa...

Instämmer. Richardsson äger inte talets förmåga. Det är klasskilnad på honom och de andra.

Tobias Levander sa...

Det är lite synd att inte Biden blev fyra bland demokraterna i Iowa.
Richardson är överreklamerad som kampanjpolitiker (men inte som guvernör), medan Bidens nyanserade utrikespolitiska ställningstaganden genomgående imponerat mig. Han har pratat om Pakistan i månader. När Pakistan blev en nyhet ignorerades han för att han inte hade tillräckligt många procent i opinionsmätningarna.

Anonym sa...

Stor skillnad i väljarreaktionerna när Hillary snackar. Omtyckt av demokrater men nästan alltid under 0 bland indipendents...

Mathias Sundin sa...

Precis anonym. Väldigt intressant.

Mathias Sundin sa...

För Obama ligger de nästan hela tiden tillsammans.

Khab sa...

Jepp, har suttit och tittat på det - hon har för dåligt stöd bland independents. Det kan banne mig gå Obamas väg, det här...

Mathias Sundin sa...

Jag undrar hur många personer som ligger bakom varje linje. Tycker Hillary får dåliga siffror från independants direkt hon tar ordet utan hon sagt något. Verkar ligga djupare känslor bakom än det hon säger för tillfället. Det är ju också en intressant observation, men jag undrar om dessa independants representerar independants i NH.

Khab sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Khab sa...

Richardson behöver coachning i vissa delar, alright - han envisas med att peta i bordet så att det dunkar i micken hela tiden.

Å andra sidan så verkar publiken gilla honom - har får höga värden och en hel del skratt när han skojar till det. Vilket iofs inte nödvändigtvis gör honom mer valbar, dock.

Edit: Har inte de flesta undersökningar visat att hon har mindre bra stöd bland icke-demokrater och betydligt lägre andrahandsval? Jag har fått den uppfattningen, men du har rimligen tittat noggrannare på siffrorna än vad jag orkat. :)

Mathias Sundin sa...

Stämmer bra, men så här starkt utslag undrar jag om det skulle ge. Hur som helst, intressant är det.

Khab sa...

Intressant: I sista kommentaren tog Richardson och Edwards chansen att skoja lite och vara folkliga, medan Obama och Clinton mer eller mindre attackerade republikanerna och påminde om att det är de som är det riktiga fienden. Frontrunner-syndrom eller en ovilja att råka ge ifrån sig ett mindre smickrande soundbite nu när det gäller?

Mathias Sundin sa...

Jag noterade att Edwards kommentar om Hillarys kavaj gillades av demokrater men inte av independants.

Khab sa...

Man kan ha mycket roligt med statistik. :)

Daniel Andersson sa...

Richardson repade sig bra på slutet. Han ger en känsla av att vara kompetent, samtidigt som han lyckades vara avslappnat charmig. Jag tror att han vann många sympatipoäng på att avslöja sitt tidigare misstag i slutrundan. Men han är inte ett dugg presidential.

Det känns som att en debatt mellan Huckabee eller McCain och Richardson skulle vara på samma nivå som den underhållande debatten mellan Bartlet och Richie:
http://www.youtube.com/watch?v=VyqzPu5pX6U

Jag vill passa på att tacka dig, Mathias, för den bevakning du genomför. Det är väldigt intressant att läsa, och vi är några nördar här hemma som är riktigt avundsjuka på dig och överväger en resa till hösten, även om chansen till samma personliga kontakt självfallet inte finns då.

Mathias Sundin sa...

Tack själva för sällskapet! Satsa på en resa vid nästa primärval istället. Jag ska visserligen åka över i höst men det kommer inte alls bli samma sak som detta.

Tobias Levander sa...

Mathias blogg är fantastisk. Enda synpunkten jag har är att han ibland lagt lite för mycket intresse på ytliga saker som pengainsamling och för lite intresse på de konkreta in- och utrikespolitiska förslag som kommit från kandidaterna från de olika partierna.
Jag skulle också önska mig lite färre anglicismer när det finns svenska ord (jag har ofta förslag) och att Mathias slutar stava "independents" "independants".

Daniel Andersson sa...

Haha, mjo. Jag har själv noterat att jag har pinsamt dålig koll på sakfrågorna, trots all tid som läggs på debatter, bloggläsande, tidningsläsande och allt annat. Men jag antar att de politiska frågorna dels är svåra att verkligen förstå med en så annorlunda verklighet att röra sig i, dels är många av dem av begränsad betydelse för oss, och framför allt så är hela valprocessen uppbyggd på ett sätt som får det att kittlas i magen.

Jag är själv aktiv socialdemokrat och har deltagit i ett par valkampanjer i Sundins hemtrakter, närmare bestämt Katrineholm-Eskilstuna-Nyköping, och det är nästan lite Science Fiction att få se hur det skulle kunna vara med tempot, strategierna och hela paketet. Det är ett spel på en nivå som man aldrig kommer att få skåda i Sverige.

Diskussioner om arbetsmarknad, globaliseringsanpassad ekonomi och klimatförändringar är vardagen här hemma. Det som Mathias rapporterar om rör sig snarare i drömlandet och kittlar fantasin.

Mathias Sundin sa...

Hehe sorry Tobias, det ska jag stava rätt i fortsättningen. Jag kommer nog dock bland in en del engelska i fortsättningen också. En del ord är så tydligt förknippade med amerikansk valrörelse så då känns det bäst att använda dom.

Anledningen att jag skriver mindre om sakfrågorna och mer om spelet bakom eller omkring är för att det intresserar mig mer. Tar dock till mig av vad ni tycker.