2007-12-02

En annan man från Hope, men samma konsult

Dick Morris hängde till och från ihop med Bill Clinton i två decennier. Från hans tid som guvernör i Arkansas till president i Vita huset. Morris är en kontroversiell figur, inte minst för att han jobbat för både demokrater och republikaner. Republikanen - som snart ska avgå - Trent Lott var ett av hans tyngre uppdrag. Morris förmedlade underhandskontakter mellan Lott och Clinton när den förstnämnde ledde republikanerna i senaten och Clinton var president.

Efter kongressvalet 1994 satt plötsligt Clinton med en republikansk kongress i knät och väldigt dåliga opinionssiffror. Han tog då - mycket på initiativ från Hillary - upp kontakten med Morris igen efter att de två varit skilda åt ett tag. Morris verkade i hemlighet till att börja med och hade kontakt med Bill Clinton via telefon, ofta sent på kvällen.

Det upplägget verkar misstänkt likt det han nu verkar ha med Mike Huckabee, även han föredetta guvernör i Arkansas och från samma stad som Clinton, Hope. Politico avslöjar att Morris pratar med Mike Huckabee, men är inte rådgivare uppger de två. Han var inte officiellt rådgivare till Clinton heller, men la via dessa telefonsamtal upp stora delar av Clintons lyckade återvalskampanj.

Nyheten påverkar väl inte själva valet i någon utsträckning alls. Visst är Morris som sagt en kontroversiellt figur, men inte påverkar det väljarna i Iowa. Kul och intressant är det hur som helst.

Inga kommentarer: