2007-11-30

Obama-Bloomberg, eller tvärtom?

Helt plötsligt kommer nyheten om att Barack Obama ska träffa New Yorks (nuvarande) borgmästare Michael Bloomberg i dag. Intresset kring Bloomberg är stort och många tror fortfarande att han kan komma att ställa upp som independant i presidentvalet, även om han själv säger att han inte tänker göra det.

När de två i dag träffas för en kopp kaffe spär det på spekulationerna om Bloombergs presidentambitioner, eller vicepresidentambitioner. Media leker med tanken på att Obama lanserar Bloomberg som sin vicepresidentkandidat och därmed får tillgång till hela hans enorma förmögenhet. Eller att, om Obama förlorar nomineringen, ställer upp som Bloombergs vicepresidentkandidat.

Så kommer det naturligtvis inte bli. Men Bloomberg och Obama odlar samma bild av sig själva. En person som kan ena snarare än dela, a uniter not a divider för att citera nuvarande president. Ett möte mellan dem två stärker den bild som de vill framhålla. Så mycket mer än så ska nog mötet inte ses som i dag, men lite kul spekulationer blir det.

Inga kommentarer: