2007-11-07

Brownback stödjer McCain

Sedan Sam Brownback avslutade sin presidentkampanj har hans stöd varit hett eftertraktat av de kvarvarande republikanerna. Lite otippat kommer Sam Brownback lägga sitt stöd bakom John McCain. Den senare är svagt på gång tillbaka i opinionen och beskedet ger honom en mycket välbehövd god nyhet som inte minst kan stärka hans ställning i Iowa.

Trots att John McCain i många frågor tycker som den kristna högern har hans tidigare avståndstagande till ledande personer inom den rörelsen gjort att hans stöd där har varit ganska svagt. Brownback - som enligt en undersökning var den mest socialkonservativa presidentkandidaten i senaten - fick visserligen inte några större framgångar i sin egen kampanj men han är helt klart en person vars värdering är kända inom hyfsat breda lager inom den kristna högern.

3 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Märkligt. Jag trodde han skulle falla in bakom Huckabee, men de kanske har någon personlig grudge.

Tobias Levander sa...

Fast den stora nyheten i dag är nog att Pat Robertson, en legend bland de högerevangelikala, ger sitt stöd till Giuliani. Marc Ambinder förklarar det med att de båda delar en apokalyptisk syn på konfrontationen med den radikala islamismen.

Mathias Sundin sa...

Jag är på g med den =)