2007-11-07

Ron Pauls otroliga dag

Ron Paul går från klarhet till klarhet, åtminstone online. Den 5 november slog han rekord i hur mycket en kampanj har samlat in online på en dag - otroliga fyra miljoner dollar. På en dag! Under hela förra kvartalet drog han in lite drygt fem miljoner dollar, ett väldigt bra resultat även det. 36 672 personer gav pengar till kampanjen varav 17 396 var nya givare. Naturligtvis fick Ron Paul stort genomslag i media under gårdagen när hans enorma bedrift blev känd. Kampanjens målsättning är 12 miljoner dollar fram till 31 december, ett mål de med mycket stor sannolikhet kommer nå. De är i skrivande stund uppe i 7,5 miljoner. Ni kan följa det på Pauls hemsida.

Enligt Politico.com så slogs rekordet inte huvudsakligen genom Pauls egna kampanjs försorger utan genom fristående anhängare till Paul. Webbsidan ThisNovember5th.com uppmanade folk att skänka pengar just den 5 november, eller Guy Fawkes Night. De planerar likadana försök den den 15 och 16 december, Bill of Rights Day och firandet av Boston Tea Party.

Nu blir Paul verkligen att räkna med i Iowa och New Hampshire. Han har nu tillräckligt med pengar för att hålla sig on the air, som de säger jänkarna, med tv-reklam ändra fram tills valdagarna.

6 kommentarer:

LiberalKid sa...

Vad tror du själv om Pauls chanser?
Personligen är jag ganska pessimistisk, men New Hampshire är trots allt en libertariansk delstat och att man inte behöver registrera sig som republikan i förtid för att rösta i primärvalet gynnar honom klart.

Mathias Sundin sa...

Jag tror inte han har någon chans att vinna, men han överraska med att komma trea-fyra i NH. Och sen följa upp med några hyfsade placeringar 5 februari. Han ligger ju dessutom väldigt väl till för att ställa upp som Independant eller för ett tredje parti. Det har han själv uteslutit, men med de pengar han drar in nu kan han klara av en nationell kampanj.

Niklas Frykman sa...

I Iowa är han körd, men NH och Wyoming (kommer väl tidigt??) skulle kunna bli en skräll för Paul.

Jag gjorde en hyfsat realistisk Paul i president Forever för ett tag sen och han gjorde förvånansvärt bra resultat med små medel. Inte för att det är någon vetenskap, men...

Jonas V sa...

Det intressanta är att se DN:s och Metros nyhetsvärderingar från vad som händer i USA. Båda har en notis från TT-AFP att Clinton kommer att satsa på miljön. Inte med ett ord nämner man Ron Paul.
Om Howard Dean dragit in lika mycket pengar på en månad inför förra valet torde de ha haft helsidor.
Jag verkligen hoppas att en republikan vinner, inte bara för att det är bättre utan för att jag vet hur illa alla vänsterjournalister kommer att må.

Peter sa...

Större republikanska/konservativa politiska bloggar i USA bannar Ron Paul-anhängare. Partifolk försöker stänga ute honom från debatterna.

Paul är för konstitutionen, mot irakkriget och tortyr. Finns mängder av dagens republikaner som skulle må illa om han blev vald.

Gällande vilka som skriver om honom eller inte i Sverige... Varken Ingerö eller Erixon har ju skrivit om vad han lyckats med. Är de vänsterpress?

Anonym sa...

Kan man donera pengar till hans valkampanj som svensk? Antagligen inte vilket e synd...