2007-10-09

Pressen är på Thompson

Många tidningar skriver att sällan har en presidentkandidat gått in i en debatt (i kväll i CNBC) med så låga förväntningar. De menar att Fred Thompson och hänvisar till hans, enligt deras utsago, svaga insatser ute på kampanjmöten. Han jämförs med floppen New Coke och kristna ledaren James Dobson säger att han "has no passion, no zeal and no apparent 'want-to.' "

Förväntningarna kanske är låga på Thompson i kväll eftersom media konstant skriver ned honom, men det sätter också en väldig press på honom att prestera bra. Om han inte tillhör de bästa kommer bara de negativa rapporterna fortsätta. Han måste med andra göra bra ifrån sig. Men visst, det kanske inte krävs så mycket för att han ska få de positiva rubrikerna.

Hur som helst så ska det bli väldigt spännande att se honom ikväll då han för första gången debatterar med de andra kandidaterna.

4 kommentarer:

Peter sa...

Thompson skulle vara rätte, han var den helt igenom konservative republikanen som skulle rädda partiet från Romney, McCain och Giulani som alla har hål i sina konservativa resuméer.

Sen öppnade han munnen.

Thompson är ju symtomatisk med hur det står till för det republikanska partiet. Han är trött, har svårt att få människor entusiastiska och han verkar ha blivit omsprungen av resten av världen.

Då Gingrich nu inte ställer upp så kan man ju fråga sig hur de skall hitta någon som kommer att ge dem en möjlighet att vinna 2008.

Det är ju för tidigt för Jeb Bush (som de egentligen borde ha satsat på till 2000...)

Niklas Frykman sa...

Försöker inte de flesta stämma ner förväntningarna inför en debatt? det gäller ju framför allt att överträffa förväntningarna. Är de tillräckligt låga så räcker det med ett medelmåttigt framträdande för att få positiv respons. Jag tror att det är Thompsons egna som försöker skruva ner det här.

Tobias Levander sa...

Thompson försökte i högsta grad själv skruva ned förväntningarna. Inför tv-kamerorna pratade han tidigare i dag om smidiga och skickliga de andra kandidaterna var. Det var ungefär samma sak som George W Bush gjorde år 2000, då han inför debatterna kallade Al Gore för "en av sin generations bästa debattörer", eller något i den stilen. Konsekvensen blev att Bush efter själva debatterna uppfattades som överraskande bra, vilket gav honom positiv uppmärksamhet i medierna.
Jag såg alldeles för lite av kvällens debatt för att kunna bedöma Thompsons insats, men han verkade inte direkt göra bort sig.

Peter sa...

Det är ju inte bara inför debatten. Det är hur han har sett ut och hur han har betett sig från att han deklarerade att han ställer upp som gör att förväntningarna på honom är låga.

Han har ju kunskapsluckor i ämnen viktiga för konservativa, han har en hel del misstag redan (tex när han pratade om Sovjetunionen) och om inte det är nog så verkar ju han ha än mindre ork än McCain.