2007-10-03

Hillary över 50 procent

I ett val mellan åtta kandidater får Hillary Clinton inte mindre än 53 % av väljarnas stöd vilket ger henne en ledning på otroliga 33 % ner till Barack Obama på 20 %. Det är i Washington Posts undersökning hon når dessa smått ofattbara höjder i opinionen.

Alla andra siffror i undersökning visar också på vilken urstark position hon har just nu. 57 % av kvinnorna stödjer henne, men även 48 % av männen. Hon leder i varje åldersgrupp, i varje del av landet och i varje utbildnings- och inkomstnivå. Av de som tycker "strength and experience" är viktigt stödjer 62 % henne. Men även i det som ska vara Obamas paradgren "new directions and new ideas" leder hon stort med 45-31 över honom. Likaså tror 42 % att hon vore bäst lämpad att "reduce partisanship" i Washington, mot 24 % för Edwards och bara 20 % för Obama.

Som sagt, mycket imponerande siffror men vi ska komma ihåg att det bara är en undersökning av många. Bilden bekräftas dock i de andra undersökningarna även om detta är den största ledningen hittills. I en Rasmussen-undersökning under samma mätperiod leder hon med 22 % och genomsnittet för de senaste undersökningarna är drygt 20 % ledning.

2 kommentarer:

chall sa...

Om det här nu håller (Hillarys popularitet) undrar jag om det inte är för att hon trots allt är något annat än den vanliga äldre gråhåriga mannen som har sit sjunde fru och fjortonde älskarinna.... skämt å sido, jag tvivlar fortfarande på att amerikaner kommer rösta på en kvinna som president MEN å andra sidan har det inte direkt kvalificerat sig några stora favoriter förutom möjligen Guiliani (jag kan inte stava mannens namn).

Och republikanerna blir hotade av sina konservativa högerevangikaler. Representater från deras största lobbyorganisation satt i nyheterna hos såväl Fox som Cnn i förrgår och upprepade "det finns ingen möjlighet att Guiliani kan få våra röster i ett val mellan honom och Hillary. Republikaner har aldrig röstat på en pro abort förespråkare. Vi kommer med en ny kandidat som oberoende om han får partiets röst."

Jag antog att du hade sett det?!

Peter sa...

Det faktum att 27% av republikanska väljare säger att de skulle rösta på en tredje kandidat som är pro-life när de andra två kandidaterna är Giuliani och Clinton är ju negativa nyheter för stora delar av det republikanska fältet och Giuliani i synnerhet.

Dock med tanken på vem som är bloggarens favorit bland kandidaterna så kan man förstå varför det inte finns något skrivet om det.

Sen har vi ju även Bloomberg som funderar på att driva egen kampanj och Paul kan ju möjligtvis ställa upp för Libertarian Party.
Republikanerna verkar ha väldigt svårt att hålla samman de sympatisörer som fortfarande är kvar i partiet...