2007-10-02

Hillary får in mest

Hillary Clinton drämde nyss till de övriga kandidaterna och framförallt Barack Obama med ett mycket starkt resultat för tredje kvartalet. 22 miljoner dollar samt ytterligare fem miljoner som bara går att använda om hon vinner nomineringen. Detta ska ställas mot Obamas 19 + en miljon.

Hennes kampanj ser mer och mer oövervinnerlig ut. Genom att slå henne förra kvartalet hade Obama chansen att ta ner henne på jorden men hon har sedan dess stärkt sin ställning och vinsten detta kvartal ger henne ytterligare vind i seglen.

Hon står dessutom rejält laddad för slutspurten mot en republikansk kandidat eftersom han är flitig med att samla in pengar som bara går att använda då. Jag minns inte siffran i skrivande stund men det måste röra sig om mellan 10 och 15 miljoner dollar redan nu.

I övrigt kan vi notera att John McCains kampanj frentiskt dementerar uppgifterna om fem miljoner i resultat för tredje kvartalet. Det tyder väl på att de fått in mer än så. Skulle det visa sig att siffran är mindre har de lyckats skapa ytterligare en negativ spin för sin egen kampanj.

Inga kommentarer: