2007-10-03
Ron Paul imponerar!
Hela 5 miljoner dollar drog Ron Paul in under det tredje kvartalet. Det är en helt enorm summa med tanke på att han knappt syns till i de nationella opinionsundersökningarna. Det är även fem gånger så mycket som Mike Huckabee och ungefär lika mycket som John McCain. Om Paul spelar sina kort rätt nu kan han vara med och fightas ganska långt fram i de tidiga delstaterna. Blir spännande att följa.
Etiketter:
fundraisning,
mike huckabee,
presidentvalet,
ron paul
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Förhoppningsvis så går Ron Paul långt. Och även om han inte går hela vägen så kan man ju hoppas att han får mer att säga till om i det republikanska partiet efter valet.
Finns en hel del republikaner som värderar konstitutionen högre än vad Giuliani, Romney, McCain och Thompson gör. Eller för den delen den nuvarande presidenten. Uppenbart så brinner Pauls supportrar mer för sin kandidat än de som stödjer de som ligger i toppen.
Giuliani, Romney och McCain drog alla in mindre än vad de drog in under andra kvartalet.
Också intressant att se hur mycket pengar som Paul har fått från personer inom militären.
Paul är ju den ende av de republikanska kandidaterna som är emot irakkriget...
Vill man ha en republiansk kandidat som står upp för USAs friheter så stödjer man Paul. Annars kan man ju alltid stödja Giuliani för det exakt motsatta...
Och med Giuliani så får man ju Norman Podhoretz som en bonus. Plus ytterligare några krig i mellanöstern.
En av de intressanta sakerna med Ron Pauls kandidatur är att hans framgång knappast hade varit möjlig utan Internet. För något årtionde sedan hade han varit en bisarr marginalkandidat ingen brytt sig om, men genom entusiastiska bloggare och andra källor utanför de traditionella medierna har han lyckats bygga upp en ganska stor skara väldigt hängivna anhängare. De finns i hög grad runt universiteten, de är unga, trötta på "politics as usual" och framför allt Irak-kriget. I vanliga fall skulle nog många av dem återfinnas på vänsterkanten, men nu samlas de kring en 72-årig libertarian som vill avskaffa inkomstskatten och återinföra guldmyntfoten. Det hela är ganska märkligt.
Samtidigt har han också fått stöd av klassiska ideologiska libertarianer, konspirationsteoretiker och andra marginaliserade grupper, som gjort att hans kandidatur fått fotfäste utanför campusen och chattrummen.
Det har ganska länge stått klart att Ron Paul kommer att hänga kvar i kampen så länge han kan, med eller utan miljoner i kassan. Han har lyckats väl med sin lågbudgetkampanj och för honom handlar det om att föra fram sina hjärtefrågor, inte att vinna. Han har ingenting att förlora på att envist stanna kvar. Han kan omöjligt skada sina chanser att få andra höga poster, för några sådana chanser har han inte.
Ron Paul borde efter primärvalen kunna ställa upp som tredjepartikandidat, om han kan tänka sig att ge upp sin kongressplats.
Paul kan ju ställa upp som kandidat för Libertarian Party, precis som han gjorde 1988.
Tror inte att bara internet hade hjälpt honom att komma till var han är idag.
Uppenbart var det ett mycket smart drag att ställa upp som republikansk kandidat, då han fått tillträde till debatter han aldrig hade fått annars. Både då nu under primärvalskampanjen, men beroende på hur mycket han lyckas samla in och vad hans stöd blir slutligen så kan han mycket väl bli insläppt till debatterna mellan den republikanska och demokratiska kandidaten.
Tror ju inte personligen att han kommer att påverkan på utgången av presidentvalet som Nader hade 2000, utan mer som Perot 1992, dvs att valet kommer att sluta på samma sätt vare sig han är med eller inte. Dock så kan han nog belysa viktiga frågor som de två toppkandidaterna inte vill ha med i valrörelsen.
Yes!
Hatten av, nu skrev du ju faktiskt om Ron Paul.
Skicka en kommentar