2007-10-20

Brownback ut

Sam Brownback blir den tredje republikanska kandidaten att kasta in handduken. För lite pengar och för lite stöd i opinionen är anledningen, meddelade han hemma i Kansas. Därmed försvinner den mest konservativa av senatorerna som ställer upp i valet.

Hade Brownback fått 3-400 röster ytterligare i Ames Straw Poll hade han kommit tvåa efter Romney och troligen fortfarande varit med i racet. Men i stället kom hans kampanj mest att se ut så här:

2 kommentarer:

Ola J Hedin sa...

Vad är det vanliga förfarandet när det gäller endorsements från avhoppade primärvalskandidater? När är det smart att direkt ge uttryck för ett stöd till nån annan, när är det inte det?

Mathias Sundin sa...

Hans endorsemant är eftertraktat, Giuliani och Romney var direkt ute och sa fina saker om honom. Han själv antydde att det inte blir Giuliani men en medarbetare till honom sa precis det motsatta.

Går väl inte direkt att säga när det ena är smartare än det andra, beror helt på situationen. Tom Vilsack kom ganska snart ut för Hillary Clinton och Tommy Thompson för Giuliani. Det gäller hur som helst att satsa på rätt häst. Vinner den kandidat man satsat är det bara att vänta på återbetalningen.