2007-09-13

Warner efter Warner

John Warner lämnar sin plats i senaten nästa år och Mark Warner vill fylla den. I dag lanserade förra Virginia-guvernören och förmodade presidentkandidaten som inte blev kandidat att han kandiderar. Om han vinner innebär det att Virginia som så sent som 2006 hade två republikanska senatorer, 2008 har två demokratiska. Mark Warner har försökt komma in i senaten en gång tidigare, 1996. Då förlorade han mot - John Warner.

Kampanjlanseringen sked endast på internet. En hemsida, markwarner2008.com har öppnat och en YouTube-film innehåller ett kort budskap om att det de uträttade i Virginia under hans ledarskap också kan uträttas i hela landet. Bipartisan, alltså samarbete över partigränserna, är bärande tema och ett måste i Virginia som i president- och senatsval ofta röstar republikanskt. Demokraten Jim Webb vann 2006 därför att republikanen George Allen drev en inkompetent kampanj, men också för att han positionerade sig i mitten.

Republikanerna har svarat omedelbart med en motkampanj, www.dontmarkwarner.com. Där framställer de honom som en skattehöjande liberal och radar upp hans brutna vallöften.

Här är Warners lanseringsvideo:

Inga kommentarer: