2007-09-19

Obama vill sänka skatten med 80 miljarder dollar

Barack Obama fokuserar istället för Irak och sjukförsäkring på ekonomi. Två dagar i rad har han hållit tal om ekonomi och igår presenterade han en skattesänkning för de som jobbar, ägare sin bostäder och pensionörer på 80 miljarder dollar. Han säger att "the wealth of our nation is rooted in the work of our people."

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lite vinklat inlägg för att passa svenska intressen, eller. Aja sånt får man väl tåla, en väldigt bra blogg annars som jag följer med stort intresse. Finns ju inte några riktiga konkurrenter inom den svenska bloggvärlden vad jag upptäckt ännu. =)

"Skattesänkningen" finanserias väl med skattehöjningar för de allra rikaste som Bush sänkt skatten för på sistone? Samt ändringar i skattelagarna m.m...

"Instead of having all of us pay our fair share, we've got over $1 trillion worth of loopholes in the corporate tax code. This isn't the invisible hand of the market at work. It's the successful work of special interests."

Retoriskt helt korrekt med hans övriga kampanj mot "Washington" och förmodlingen i linje med det Demokratiska partiet om jag nu inte är helt ute och cyklar.

Det var lite av vad jag saknade i inlägget. Samt att det rör sig om $85 och inte $80.

Citat är ifrån första länken.
http://www.seacoastonline.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070919/NEWS/709190369
http://www.reuters.com/article/politicsNews/idUSN1841196820070918?feedType=RSS&feedName=politicsNews

//A.Adersjö MP

Mathias Sundin sa...

Hur menar du att det är vinklat? För att jag inte nämnde finansieringen?

Anonym sa...

Delvis för att du inte nämnde finasieringen, vilket skulle få bort alla tankar om att det handlar om något liknande som vår "kära" Borgarregering försöker sig på med, ”det ska löna sig att arbeta”-politiken. Obama nämner ju att medelklassen fått det tuffare, ökade kostnader för energi och högre försäkringskostnader medan man samtidigt inte fått några löneökningar vilket då får ses som några anledningar till att han känner att skatten behöver sänkas. Ja och så är det ju val sen också. O vem sjutton gillar skatt... =)

Sen vinklat och vinklat, sitter ju inte direkt och tänker ihop några konspirationsteorier men kändes som att inlägget klipptes där det passade som bäst. Kanske skulle skippat de orden och istället lagt till info i kommentaren så att folk inte gör den kopplingen, vilken som sagt är felaktig. Ja, så borde jag ha gjort.. =/

AA MP

Mathias Sundin sa...

Alrajt. Det var inte så jag tänkte men tack för feedback.