2007-09-19

Bråket mellan Giuliani och Moveon fortsätter

Efter Moveon.orgs annons mot general Petreus förra veckan har Rudy Giuliani varit i strid med organisationen. Han framhåller nu i en ny radioreklam att Moveon är USA:s starkaste vänstergrupp och att de attackerar honom eftersom han är deras "worst nightmare". Moveon svarar med att utvidga deras reklam mot Giuliani till nationell nivå.

Samtidigt kommer en video från 1993 när han ställde upp i borgmästarvalet. Han framhåller där att liberaler kan rösta på honom. Klippet kan enkelt användas i negativ reklam mot honom. Marc Ambinder försöker förklara den bakomliggande orsaken med det liberala partiet i New York som inte var liberalt i amerikansk mening (och inte heller verkar vara speciellt liberalt i europeisk mening heller). Hur som helst har nu Rudy fått precis samma typ av video mot sig som plågat Mitt Romney hela kampanjen. Vi får se om det dyker upp mer. På republikaner som har blivit valda i liberala delstater eller städer finns det ju en hel del sånt här att gräva fram troligen.

1 kommentar:

Peter sa...

Det dyker upp mer.
Giulianis gaderob är fortfarande proppfull med skandaler, flipp/floppande och mindre lämpliga åsikter (sett till de väljare han är ute efter) som inte har vädrats.

Som tex den här videon där Giuliani kallar NRA för extremister. (Via TPM/Election Central).

Den videon sprids nu av någon av hans motståndare inför NRA debatten på fredag. Lämplig timing. Kommer bli intressant att se hur han kommer att försöka ta sig ur det här hålet och om väljarna kommer att tro honom.
Inte sista gången det kommer att ske heller...

Om man fortfarande tror att det i slutändan blir Giuliani-Clinton, så har Clinton en stor fördel i att hennes byk har tvättats och vädrats ordentligt under de åtta år hennes make satt i Vita Huset, plus då de år hon suttit i senaten (som måltavla för en hel del republikaner).
Jag är dock inte helt säker på att någon av dem slutligen blir nominerad av sina respektive partier.