2007-09-20

Ditt och datt

Rudy Giuliani befinner sig i London för att träffa amerikaner boendes i landet. Alla röster är viktiga menar han. Jag är övertygad om att han genom utlandsbesök vill framstå mer som en statsman.

Barack Obama kör en ny 60 sekunders tv-reklam i Iowa. Temat är förändring.

Marc Ambinder gissar hur mycket pengar kampanjerna kommer få in under det tredje kvartalet som slutar nu i september. Han tror Hillary Clinton landar mellan 20-25 miljoner dollar, Obama max 20 miljoner, Edwards max 5 miljoner, Richardson mellan 4-6 miljoner och Dodd och Biden under 2 miljoner. I morgon är det republikanernas tur.

Bill Richardson kritiserar MoveOn.org för attacken på general Petreus.

Rudy Giuliani träffar i dag National Rifle Association en organisation han har ett besvärligt förhållande till. För att få ner brottsligheten i New York använde han bland annat skärpta vapenlagar.

Presidentkandidaterna satsar mer och mer på tv-reklam. Mitt Romney har spenderat klart mest hittills, upp mot 6 miljoner dollar på tv-reklam. Bill Richardson ligger tvåa med 1,9 miljoner och Obama trea med 1,3 miljoner.

1 kommentar:

Peter sa...

"Rudy Giuliani träffar i dag National Rifle Association en organisation han har ett besvärligt förhållande till."

Besvärligt förhållande? Jag kan förstå att du använder dig av "Fair and Balanced"...

Samtidigt som Giuliani träffar NRA så kommer hans stämning av vapentillverkare tas upp i ett mål i New York. (Via TPM/ElectionCentral)

Vi pratar allt annat än ett besvärligt förhållande...

Förövrigt så är Giuliani i London för att fastna på samma bild som Margaret Thatcher, vilket är det närmasta någon av de repbulikanska kandiaterna kan komma Ronald Reagan (de kan ju ha försökt att gräva upp honom, vem vet...).
Den sittande presidenten är ju trots, eller kanske på grund av, åtta år vid makten radioaktiv.