2007-09-02

Ditt och datt

Mitt Romney är tillbaka i etern med tv-reklam i Iowa och New Hampshire. I videon är en flåsande Romney ute på en joggingtur samtidigt som hans bakgrund som framgångsrik affärsman och räddare av OS i Salt Lake City framhålls.

Samkönade äktenskap hjälper ovan nämnda Romney i Iowa. En domare i delstaten har beslutat att det inte går att förbjuda samkönade äktenskap vilket gör det fritt fram för homosexuella att gifta sig. Mitt Romney reagerade omedelbart med ett fördömande vilket stärker hans ställning hos de socialkonservativa i Iowa.

De fyra första delstaterna att rösta - tycker de själva i alla fall - har gått ihop och uppmanat kandidaterna att lova att de inte ska kampanj i några delstater som bryter mot partiernas regler och håller för tidiga val. De fyra är Iowa, Nevada, New Hampshire och South Carolina. Samtliga demokratiska kandidater har skrivit på, med Hillary Clinton sist ut. Först var Chris Dodd.

John Edwards trodde så sent som förra veckan att han skulle få stöd av fackföreningen IAM. Men tji fick han, deras stöd gick i stället till Hillary Clinton.

Hillary Clinton har hos David Letterman presenterat hennes tio viktigaste vallöften:

Inga kommentarer: