2007-08-17

Undersökning från Nevada

Trots att Nevada röstar tidigt så har ändå väldigt lite fokus hamnat på delstaten. För några dagar sedan kom nyheten att John Edwards minskar sin kampanj där och i stället satsar hårdare i Iowa och New Hampshire. En som dock ser Nevada som viktig är Bill Richardson. Delstaten ligger nära hans hemmastat New Mexico och han behöver vinna en delstat tidigt om han ska ha någon chans.

Research 2000 har kollat opinionen hos demokraterna och republikanerna. Bill Richardson har ökat, från 3 % i mars till 11 % i dag. Men han kommer med det bara fyra. Hillary Clinton ökar från 32 till 33 %, Barack Obama minskar lite från 20 till 19 % och John Edwards ökar från 11 till 15 %.

Hos republikanerna gör Mitt Romney ett jätteskutt upp från 4 % till ledning med 28 %. På delad andraplats hittar vi Fred Thompson med 18 %, som inte var med i mars-undersökningen, och Rudy Giuliani, som fallit kraftigt från 38 % i mars. John McCain tappar också kraftigt, från 18 till 8 %.

2 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Hmm. Jag trodde att det bara var demokraterna som röstade tidigt i Nevada. För republikanerna är väl motsvarande stat Wyoming?

Mathias Sundin sa...

Jag är ärligt talat lite konfunderad. Först skrev jag demokraterna. Sen kollade jag Wikipedia och där fick jag det till att demokrater och republikaner röstar på samma dag i Nevada. Inte säker på vad som gäller. Jäkla virrigt det där med alla datum.