2007-06-06

Republikanernas debatt

Slätstruken var ordet. Dom är hela tiden så generösa mot varandra så det blir ingen nerv och inga direkta motsättningar, även om de har olika åsikter. John McCain var inte lika dominant i denna debatt som i den förra, även om han var helt okej. Mitt Romney kämpade för att låta lika positiv som Ronald Reagan, men budskapet känns påklistrat. Rudy Giuliani hade ett bra inlägg om invandring och var helt okej, men inget mer än det. Till skillnad från Romney känns hans optimism inte påklistrad, det kan bli avgörande. Mike Huckabee framstod som lite trevligare och roligare i denna debatt. Tommy Tancredo däremot framstod som en riktig dåre när han menade att ALL invandring till USA skulle stoppas. Det var det som Giuliani gick till attack mot så bra.

Ron Paul är den mest kontroversiella och udda kandidaten i fältet, gammal kandidat för libertarianska partiet som han är. Han motsätter sig Bush-doktrinen och har ofta annorlunda uppfattningar än de andra kandidaterna och artikulerar det på ett bra sätt. Ett kul inslag.

Men det jag tänker mest på under debatterna är att alla losers ska lägga ner sina kampanjer så vi kan få lite mer utvecklande svar och lite mer av debatt mellan toppnamnen. Men just nu ser det snarare ut att bli tvärtom när både Fred Thompson och Newt Gingrich är på väg in i racet.

Roligast under kvällen var när Rudy Giuliani skulle svara på en fråga om abort. Precis när han börjar slås hans mikrofon ut av åskan. Rudy tittar mot taket, ler sedan och säger att när sånt där händer blir man riktigt skrämd. Kolla episoden på YouTube:

Inga kommentarer: