2007-03-10

Edwards vinnare, demokraterna förlorare

Fox News och det demokratiska partiet i Nevada hade tidigare kommit överens om att anordna en debatt mellan de demokratiska presidentkandidaterna. Det fick vänstern inom partiet att reagera och starta en kampanj för att stoppa debatten. Dom hatar Fox News. Verkligen hatar.

Stora vänsterbloggen DailyKos uppmanade demokraterna att skippa debatten och John Edwards som har fokuserat sin kampanj på att nå denna grupp inom demokraterna var först ut med att säga nej till att delta.

Bill Richardson följde Edwards exempel och efter det dröjde det inte länge innan det kom besked från det demokratiska partiet i Nevada att man drar sig ur debatten.

Vänsterbloggarna hyllar John Edwards för hans ledarskap, och kritiserar Barack Obama och de andra kampanjerna för att de inte tydligare tog ställning mot debatten.

Ser man ur deras perspektiv och ur Edwards perspektiv så är han vinnare. Ser man i ett mer långsiktigt perspektiv så minskar det Edwards chanser och demokraternas chanser att vinna presidentvalet mot en republikan. Att alliera sig med vänstern inom partiet gör att du får stöd som möjligen kan bära fram till att bli demokraternas presidentkandidat, men det går inte att vinna ett presidentval från den positionen.

Den här händelsen visar också på alla dessa snabba beslut som kandidaterna måste ta. Edwards strategi är att nå vänstern inom partiet. Då måste han fatta rätt beslut i såna här lägen. Nu gjorde han det och vann mycket credd.

5 kommentarer:

Tino_G sa...

John Hawkins:

"After the Democrats caved under pressure, MoveOn declared victory -- which in all fairness, they should, because they won. Apparently, they really do own the Democratic party.

But, what did they win? They won the right not to have their candidates heard in a debate on the highest rated cable news network, which may be the left side of the blogosphere's biggest "victory" since they helped knock off Joe Lieberman in the Connecticut Democratic Primary.

Congrats guys! May you keep winning "victories" like this for the Democrats for years to come!"

PS.

Vänstern tål inte att andra röster får höras. Det ska vara åsiktsmonopol, annars bojkottar man.

Tänk om det var tvärtom, Republikaner som bojkottade vänsterlutande CNN, NBC eller MSNC och bara gick med på debatter som Foxnews eller Wall Street Journal ordnar. Då skulle folk prata om hur inskränkta och barnsliga de där rednecks är.

Men nu? Hjälper det här beteendet svenska borgerliga se med egna ögon vilket sorts hysteriska extremister Demokratiska partiet domineras av? Det är ju verkigen så upplysta liberaler ser på värdet av debatt.

Mathias Sundin sa...

Min gissning är att inget av detta kommer rapporteras i Sverige och skulle det göra det så skulle alla förstå. Fox News är ju så hemska! Usch!

Anonym sa...

Jag säger bara som John Mayer säger i låten "Waiting for the World to Chance"; "...when the own the information, they can bend it all they want."
Som svensk-amerikan som delr min tid mellan USA och Sverige så kan jag säga att Sverige ska skatta sig lyckliga som har en oberoende press. Visst finns det en liten vänster vridning på nyheterna i Sverige, men ändå inte så mycket höger vriden nyhetsrapportering som finns här i USA. Att kalla CNN, NBC och MSNC för vänstervridna är (hoppas jag) ett skämt.
Det är inte så konstigt att människor här i USA tycker om den nuvarande regiringen, eftersom i princip alla stora "nyhetskanaler" inte ser något fel i någonting de gör.

Anonym sa...

De enda som kallar Fox News för en oberoende kanal är dem själva...

Mathias Sundin sa...

Tycker om den nuvarande regeringen? Bushs approval ratings är väl bland det lägsta man kan hitta.