2007-02-10

Obamania

Idag lanserar Barack Obama sin kandidatur i Springfield, Illinois. Hans webbsida, BarackObama.com, är mycket bättre än den han hade för några veckor sedan när han meddelade att han skulle ställa upp i valet.

Allt det obligatoriska finns där, videos, bloggar, sakfrågor, länkar till YouTube, Flickr och en liten shop där du kan handla Obama-tshirts. Avdelningen MyBarackObama.com känns som en helt okej communitydel. Det ska dessutom bli en live-sändning av hans announcement. Sen efter Illinois åker han till Iowa står det i kalendern.

I hans pre-announcement video pratar han om det som ganska tydligt blir hans centrala tema i kampanjen. En annan "brand of politics" som han kallar det. Påminner en del om George W. Bushs "I'm a uniter, not a divider", som han sa i kampanjen. Obama vill framstå som någon som kan ena en splittrad nation och ett splittrat Washington. Det var också hans tema i talet till demokraternas konvent 2004 (del 1, 2).

Det ska bli spännade att följa den här mannens karriär. Jag ger honom inte speciellt stora chanser i år, men han gör demokraternas nomineringsprocess tuffare och roligare.

3 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Det är vitt, vitt, vitt. Obama försöker uppenbarligen vara den obefläckade kandidaten och spela på hur enande han är. Hillary är ju känd som en splittrande kandidat..

Sedan kan jag inte låta bli att förvånas av hur mycket karln stakar sig i videon. Han säger 'eh' två-tre gånger i varje mening. Det är inte särskilt förtroendeingivande.

Anonym sa...

Såg streamat direkt från Springfield.

Missade det mesta av talet, men det var bra musik efteråt.

Mathias Sundin sa...

Han stakade sig rätt mycket i talet också.

Musiken ska inte underskattas. Bill Clinton körde med Don't Stop Thinking (About Tomorrow).