2007-02-09

FactCheck Cheney

Vicepresident Dick Cheney är en underhållande man i amerikansk politik. I en bok jag läser finns en lustig anekdot om honom. I TV-debatten mellan vicepresidentkandidaterna John Edwards och Dick Cheney hänvisade Cheney till webbsidan FactCheck.com, när han försvarade sig mot en attack från Edwards. Han hävdade att på den oberoende sidan kunde man kolla fakta i det som Edwards påstod.

Problemet var bara att Cheney sa fel adress. FactCheck.com är ett företag som inte har någonting alls med politik att göra. FactCheck.org är den sida han menade. Omedelbart efter att Cheney hänvisat till sidan började besökarna strömma till. Ägarna till sidan insåg snabbt problemet och var tvungna att göra något för att sidan inte skulle krascha och de skulle tvingas betala böter till webbhotellet för att de använde för mycket bredband. Därför la de in en redirect till georgesoros.com, så besökarna kom dit istället. George Soros är mångmiljardären som investerade runt 20 miljoner dollar i kampanjen mot George W. Bush.

Så när väljarna som tittade på TV-debatten följde Cheneys uppmaning och knappade in FactCheck.com kom de till en sida med rubriken: "Why We Must Not Re-Elect President Bush".

Så kan det gå.

2 kommentarer:

Robert Nordman sa...

Är det ett tecken på att 1) jag börjar bli gammal eller 2) att jag är übernördig att jag faktiskt minns den händelsen? :-)

Mathias Sundin sa...

eller 3) en gammal übernörd.

Jag minns att Cheney hänvisade till sidan, men missade hans miss.