2007-01-09

Lyckad start för Romney

Den numera före detta guvernören i Massachussetts och ännu numera presidentkandidat Mitt Romney fick en lyckad start på sin kampanj igår när han genomförde ett stor, och udda, fundraisingevent. Han samlade 400 frivilliga kampanjarbetare, guvernörer, senatorer, kongressledamöter och annat löst folk för att under en dag ring till 15 000 potentiella bidragsgivare.

Innan eventet sa man sig hoppas på en miljon dollar, det visade sig bli 6,5 miljoner. Inte illa pinkat och naturligtvis välregisserat. En miljon hade man såklart sett till att få löften om tidigare, troligen om mer, just för att det skulle rapporters som en succé - vilket man också får säga att det är.

Nu står Romney på stadigare mark igen efter lite jobbiga skriverier på senare tid. Romney har fokuserat hårt på att bli de socialkonservativas kandidat och länge kämpat emot gaygiftermål och aborträtt. Men när han utmanade liberala senatorn Ted Kennedy för tolv år sedan då lyfte han fram sin familjs kamp för just aborträtten och lovade att kämpa mot diskrimineringen av homosexuella.

En annan kandidat som försöker nå samma väljargrupp är Sam Brownback, han försökte också kasta lite grus i Romneys maskineri igår när han skickade ut ett pressmeddelande om sex framstående socialkonservativa från just Masssachussetts, som stöjder Brownback.

Inga kommentarer: