2007-01-07

Biden ställer upp

Svensk media rapporterar att fältets minst oväntade kandidat ställer upp i presidentvalet. Joe Biden sa idag på Meet the Press att han ska lämna in pappersarbetet under januari. Men det är egentligen ingen nyhet, han meddelade redan i juni 2005 att han skulle ställa upp i presidentvalet.

Biden ställde upp redan 1988 men fick dra sig ur efter att ha plagierat ett brittisk politikers tal och använt det själv.

UPPDATERING 8 jan:
Vill ni läsa en något längre, och enligt författaren, mer sövande text om Biden, klicka då här.

2 kommentarer:

Johan Ingerö sa...

Hehe, en kort och koncis version av min sövande långa bloggpost på samma tema. Måste lära mig att korta ned... :-)

Tino_G sa...

Stackars Biden är både okänd, och impopulär i sitt eget parti.

http://www.cbsnews.com/htdocs/CBSNews_polls/jana-candidates.pdf

Ingerös artiken var bra, förutom att han upprepar två vänstermyter, att kristna höger försöker "tvinga på" sina tro på andra. Om det är någon som använder tvång i trofrågor så är det vänstern.

Detta vet naturligvis troende kristna i USA, som har noll intresse av att tvinga på sin tro på andra med hjälp av staten, och som ständigt märker att vänstern och staten kommer och lägger sig i hur de vill sköta sin privata tro (exempel är affärsdrivare som tvingas sälja abortpiller, att deras barn inte få be på rasten i skolan, att de inte får ha juldekorationer på gatan eller flygplatser etc.)

Dessutom undrar jag hur effektiv attacker på budgetunderskottet blir när:

1. Amerikanska budgetunderkottet dag är 1.9% av BNP och sjunkande, precis som Bush förutsåg

2. Demokraterna är och har alltid varit mer drivande när det gäller spending, och har massiva förslag på utgiftsökningar.

Om Biden vill vinna måste han naturligtvis göra det på basis av sin styrka, som är utrikespolitik och Irak, där han är den kanske enda ciktiga Demokraten som faktiskt tänker och har konkreta förslag förutom "surrender".

Han kommer inte att vinna, har också en rimlig chans att bli vice för någon mer lättviktig men populär politiker.

PS. Kerry gjorde rätt att inte köra hårt med sin "tro". Varför? För att han inte är troende, utan fajk. Kerry förlurade för att väljarna inte såg honom som pålitlig, utan en konstruerad politiker som sa till alla vad de ville höra. En ytterligare falskhet hade inte hjälpt honom.