2007-01-06

Gudmundson och islamisterna

Det är utmärkt att Per Gudmundson är tillbaka i bloggvärlden, för han håller på att utvecklas till Sveriges viktigaste opinionsbildare mot islamism. På bloggen granskar han ständigt islamisterna, inte minst i Sverige. Bland annat visar han på en av svensksomalierna som sattes upp på FN:s sanktionslista som ivrigt hejar på islamisterna i Somalia.

Han pekar också mycket tydligt på Sveriges och omvärldens bisarra inställning till islamisterna i Somalia:

"Först vill jag dock påminna att Sveriges politiska linje är att det var fel av Etiopien att invadera Somalia och återinsätta den legitima regeringen. Det var fel att strunta i Afrikanska Unionen, Förenta Nationerna och Europeiska Unionen, och det var fel att tillgripa militärt våld utanför Etiopiens egna gränser. Om Sverige fått råda hade islamisterna suttit vid makten."

Hela världen verkar ha blivit små Chamberlains som åker runt och skriker peace in our time medan islamisterna garvar ihjäl sig och tar över ytterligare ett land.

Bra jobbat Gudmundson!

7 kommentarer:

Anonym sa...

gudmunson skriver:

"Med handfast socialt arbete och religiös legitimitet framstår de, precis som kommunisterna en gång gjorde, som den enda pålitliga oppositionen en förtryckt muslim kan engagera sig i"

hur sätta emot detta?
Napalm...Mer kluster/fosforbomber till Israel?

Mathias Sundin sa...

Nej, ett krig på flera fronter. Dels med vapen mot just dessa typer och genom att på andra sätt (frihandel, opinionsbildning för frihet och demokrati osv) minska stödet för dom. Och dessutom noga granska de islamister både i arabländer och västvärlden, lyfta fram de som stödjer dem och inte minst de som vågar gå emot dom.

Anonym sa...

Här är en Irak veteran med runt 200 liv på sitt samvete, hade någon muslim dödat så många oskyldiga människor hade det varit på tidningarnas förstasidorna överallt.

Iraq Veteran Speaks Out On War Crimes
http://video.google.com/videoplay?docid=-5587990522549547050&q=iraq+veteran&hl=en

Mathias Sundin sa...

Och vad har det med just det här att göra?

Anonym sa...

Anonym!

Jag vill inte påstå att du är dum i huvudet, men du är i alla fall lättlurad. "Krigsveteranen" du hänvisar till avslöjades som en TOTAL BLUFF för länge länge sedan. Läs på i Wikipedia:

Jesse Macbeth - Wikipedia, the free encyclopedia

Anonym sa...

Islamism är en motståndsrörelse mot västimperialism så det är ju rätt meningslöst att en klick svenska nyliberalers "opinion" är ju rätt meningslös

Mathias Sundin sa...

Du får nog läsa på lite bättre. Det är inte alls en motståndsrörelse mot någon imperalism alls. Däremot mot ett sätt att leva som inte stämmer med deras tolkning av Koranen. Det gäller framförallt väst, men även många arabländer.