2006-10-28

Läget i USA

Det är drygt en vecka innan valet i USA och så här är läget i de avgörande senatsracen:

New Jersey: Den enda stat där demokraterna kan komma att förlora en senatsplats och nu har det blivit riktigt spännande. För någon vecka sedan såg det ut som demokraten Bob Menendez skulle försvara sin plats men nu har plötsligt utmanaren Tom Kean Jr. börjat ta in rejält. Det är helt lika i den senaste undersökningen. Vinner republikanerna här så är det nästan hundraprocentigt att de behåller makten i senaten.

Missouri: I de senaste tre undersökningarna så har republikanen Jim Talent tillslut kommit ifatt och förbi utmanaren demokraten Claire McGaskill.

Montana: Här behåller utmanande demokraten Jon Tester ledningen över sittande republikanen Conrad Burns, men avståndet dem emellan har minskat.

Tennessee: Kampen mellan demokraten Harold Ford och republikanen Bob Corker som slåss om den öppna plats i Tennessee som tillhör avgående republikanen Bill Frist är stenhård och mycket jämn. I början av oktober ledde Ford, men Corker har tagit tillbaka ledningen, men i den senaste undersökningen är det helt jämnt.

Virginia: Republikanske sittande senatorn George Allens ledning krymper långtsamt och är nu i snitt bara 1,5 procentenheter. I de senaste fyra undersökningarna så leder utmanaren Webb i en av dessa, och Allen med två, tre och fyra procentenheter i de övriga tre.

Just nu skulle demokraterna bara vinna netto fyra platser, mot behövda sex platser.

Inga kommentarer: