2006-10-27

Det blir Nuder

När jag tippade att Pär Nuder skulle bli finansminister så såg jag ingen annan som höll med mig. Nu verkar de flesta tro att Nuder inte heller ska bli partiledare i socialdemokraterna, men jag tror att de har fel även denna gång. Göran Persson har inte alls tappat greppet om partiet som jag trodde att han skulle göra efter valet, kritiken har varit mycket svag och sporadisk.

Frågetecknet kring Nuder är egentligen Perssons stöd, han pratade mer och mer om andra ministrar, exempelvis Thomas Bodström, under slutet av statministertiden. Men jag tror ändå han vill ha Nuder, och jag tror det kommer bli så.

Först pratade alla om att det måste bli en kvinna, nu gäller inte det längre och många sossar verkar också tycka att partiledaren ska sitta i riksdagen. Så blir det en man som sitter i riksdagen då återstår egentligen just bara Pär Nuder.

3 kommentarer:

Robsten sa...

Att det inte skulle bli en kvinna har alla fattat som har något som kallas hjärna, det finns nämligen ingen bra kvinnlig kandidat. De som föreslagit Wedin fattar absolut ingenting, hon är avskydd i stora socialdemokratiska grupper, det skulle vara som att välja Maud Olofsson till partiledare. Den enda rimliga kvinnliga kandidaten har klokt nog sagt nej och fortsätter som EUkommisionär. Någon annan kvinnlig kandidat finns inte, de helt fullständigt puckade har föreslagit Sahlin, man tar sig för pannan, man kan lika gärna föreslå jultomten.

Mathias Sundin sa...

Lika trevlig som vanligt.

Robsten sa...

Just i denna fråga har folk spårat ut fullständigt i sina spekulationer tycker jag, föreslår man en kandidat som Wedin så är man helt enkelt inte insatt i hur stora väljargrupper inom S tänker och tycker, det går inte att välja en partiledare som är i det närmaste avskydd i stora grupper. Därav mitt något direkta tonfall.