2006-08-12

Medlöperi som kommer fördömas

Andreas Malm skriver en debattartikel i Expressen som mycket väl kan bli en del av någon framtida historiebok som beskriver debatten och opinionen när kriget mot islamismen inleddes. Malms artikel är ett konstverk i medlöperi där han uppmanar till stöd för Hizbollah och menar att det bästa vore om Hizbollah vinner över Israel. Om det skulle bli som han hoppas kommer vi se en ny förintelese, inte bara av judar utan av alla som inte ställer upp islamisternas ideologi.

Jag kanske borde skriva att jag hoppas att hans artikel blir en del i en framtida historiebok som beskriver medlöperiet. Får Andreas Malm som han vill så kommer hans artikel istället hamna i en historiebok över de som redan från början ställde upp på den islamistiska diktaturens sida. Precis som en del svenskar hade hamnat i tyska historieböcker och hyllats om det inte de allierade vunnit.

10 kommentarer:

Robsten sa...

Men är det inte lite barnsligt Mattias? Hur skulle Hizbollah kunna utrota judarna? Kan jag knocka Tyson?
Islam och även extrema former av denna vinner insteg i väst och också i vårt land. Du börjar lukta lite på denna fråga, men vågar inte riktigt ta i den, stämmer det?

Anonym sa...

Med "kritiker" som du kan vänstern lugnt luta sig tillbaka...

Du kan väl åtminstone läsa på lite om Hizbollah och dess uppbyggnad, mål och strategier? Problemet är väl att sådant som kunskap och nyansering etc skulle ställa till för mycket oreda i din antiintellektuellt svartvita god-och-ond-världsbild.

Mathias Sundin sa...

Robsten: Hizbollah själva kommer inte själva utrota judarna, men tillsammans med en allt starkare islamistisk rörelse så kan det bli sanningen en dag om nuvarande utveckling fortsätter.

Vågar inte ta i den? Vad får du allt ifrån Robsten? Få personer har väl tagit tydligare ställning än jag. Jag hoppas fler kunde göra det. Vad gör du själv till exempel?

Ted: Hur menar du att världen ser ut? Menar du att det inte finns gott och ont? "Intellektuella" som du Ted har gjort mer skada än nytta i världen. Chamberlain hyllades också - ett tag.

Anonym sa...

Ted,

Intellektualism och bildning är inga garanter för sunda värderingar, resonemang eller ställningstaganden. 1900-talet visade detta med all önskvärd tydlighet.

Något ironiskt är att vi "intellektuella" (om nu ordet ska betyda något mer än någon som har högtflygande åsikter utan djupare ämneskunskaper) har haft svårare att ta till oss detta än t.ex. positivismens misslyckande.

Anonym sa...

Någon undrade sarkastiskt hur Hizbollah skulle utrota Israel och judarna.

Två svar:

1) Det är minst lika graverande för Andreas Malm att stödja en organisation med en sådan strävan. Alldeles oavsett om Hizbollah kommer att "lyckas" eller inte.

2) Nästa gång kanske inte Hizbollah skickar Katyusha-raketer, utan snarare missiler med okonventionella stridsspetsar på, levererade av Iran.

Hotet är helt reellt.

Mathias Sundin sa...

Helt sant anonym.

Fredriksson sa...

Bah,

jag är inte orolig. Det spelar ingen roll i vilken skepnad eller form (arabstat eller muslimsk terrororganisation) angreppet mot Israel tar form. De får på skallen - än en gång.

Att dom aldrig lär sig.

yanmaneee sa...

jordans
golden goose sale
jordan 11
kd 12 shoes
kyrie irving shoes
canada goose jacket
supreme outlet
kd 12
golden goose sneakers
jordan shoes

meathen sa...

my link dolabuy.su why not look here Ysl replica handbags have a peek at this web-site www.dolabuy.su

mctatee sa...

Source additional hints pop over to this web-site you could look here More Bonuses important source