2006-08-09

Lieberman förlorade

Ned Lamont vann som jag trodde över Joe Lieberman i demokraternas primärval i natt svensk tid. Svensk media klarar såklart inte att rapportera korrekt och menar att Lieberman nu förlorar sin plats i senaten. Det gör han per automatik inte. Han ställer nu upp som independant och det är först i november som han kan förlora platsen. Jag tror att han kommer göra det, förlora sin plats, men SVT har tydligen en spåkula att titta i.

Resultatet blev dock ganska tight, 51.8-48.2.

3 kommentarer:

rgr sa...

Det lutar väl åt att Lieberman förlorar som independent-kandidat så småningom när hela det demokratiska etablisemanget ställer sig bakom Ned men man vet ju aldrig. Idag valde t.ex. den andra senatorn Connecticut, Chris Dodd, att stödja Ned och intressant var också hur Hillary Clinton direkt gick ut och sa att hon skulle stödja Ned, skicka pengar osv. Kommentatorer här spekulerar i att hon som uppfattas som pro-Irak-kandidat också är under press att distansera från både Irak och Bush nu, ännu mer än tidigare.

Mathias Sundin sa...

Jupp, om någon nu väljer att inte stödja Lamont så kommer de få det hett om öronen. Håller med om Lieberman troligen förlorar i november också =[

Henkan sa...

Allt lutar väl åt att Lieberman faktiskt vinner i november? Han leder överlägset i alla opinionsmätningar.

Det gjorde han förvisso i början av primärvalet också. Men då kände nästan ingen till Ned Lamont. Nu vet alla vad han står för (dvs han hatar Bush och Irakkriget).

Connecticut består av mest "independents". Dessa vinner Liberman över lätt. Om han dessutom kan dra till sig republikanernas röster (Karl Rove har lovat Lieberman att de inte tänker lägga en dollar på att kampanja mot honom) är valsegern hans.