2006-08-13

Tredje världskriget

Det hot som islamisterna utgör är en svårare utmaning än världen någonsin har mött. Deras mål är att ta över världen och införa Sharia-lagar överallt, en lag som grundar sig på en hårdför tolkning av Koranen. I centrum för hatet står judarna, men alla som inte lever efter Sharia-lagar är en måltavla och måste underkasta sig eller utplånas. Därför ser vi terrorattacker i redan hårdföra muslimska länder som Saudiarabien.

Det är en svårare utmaning än tidigare eftersom ideologin gömmer sig i en religion, och en religion som västvärlden inte vågar kritisera, men som Andrew Sullivan skriver (via Dick Erixon):

"Den huvudsakliga källan till de massmord och hot om massmord i världen just nu härstammar från islam. De genomförs i namn av islam, de rättfärdigas med referenser till islam och det handlar om en i grunden religiös rörelse."

Få vågar kritisera med risk för att utmålas som rasist eller muslimhatare. Därför hukade hela västvärlden när islamister fick med sig mer vettiga muslimer i en våldsam reaktion mot Mohammed-karikatyrerna. I inledningen till dokumentären Obsession så skrivs det som är helt sant, att de flesta muslimer är fredliga och inte stödjer terror. Att kritisera islamister är inte samma sak som att döma ut en hel religion. Dessa fredliga muslimer har dock en mycket viktig roll i att sprida sin fredliga version av islam som går att utöva tillsammans med demokrati, precis som kristendom och judendom har utvecklats.

Andra ideologier som nazism var lättare att handskas med eftersom det inte byggde på religion, som är mycket starkare. När utövare av en religion hävdar att det är Guds vilja de predikar så är det svårare att värja sig mot för de som tror på religionen, och kritiken ses då lättare som ett kritik mot deras religiositet och religion snarare än kritik mot de som missbrukar religionen.

En annan faktor som gör hotet så stort är att en hel del av islamisternas retorik faller samman med stora delar av vänsterns retorik och dessutom förenas de i sitt hat mot USA och Israel. Islamisterna pratar mycket om västs och framförallt USA:s imperalism, hur de blir anfallna av väst och måste försvara sig. På samma sätt pratar vänstern om USA. När så stor del av retoriken sammanfaller så försvinner vänsterns egentliga patos för mänskliga rättigheter. Man tror att man står för något bra. Därför blir rapporteringen från Mellanöstern som den blir, därför försvarar vänsterdebattörer Hizbollah som de egentligen inte delar några värderingar med.

Så vi har en fruktansvärt stark ideologi, inbakad i en religion som gör det svårt att kritisera och som gör att vänstern ofta hamnar på samma sida. Det är inte bara en ideologi i tanken, den finns hos miljontals människor och har redan skördat många tusen liv. Det är ett tredje världskrig vi står inför, inför en ny ideologiernas kamp. Vi har bara inte insett det ännu, vi fattar inte ens att vi är i krig. Dom har fattat det, och dom har startat kriget.

Dokumentären Obsession använder ett träffande citat först och sist i filmen:

"The only thing necessary for the triumph of evil, is for good men to do nothing."

2 kommentarer:

Anonym sa...

I denna kritik får vi dock inte glömma bort toleransen och religionsfriheten som vi är försvarare av.

Robsten sa...

Tolerans är förnärvarande inget problem, vi är tolerantare än vad som är bra för vår egen hälsa. Tonade ni ner er vurm för Isreal kanske det skulle gå lite lättare att få med sig delar av vänstern, man behöver inte på något sätt kritisera Israel, men ibland känns det som att israel är viktigare än vårt eget land och väst som du pratar om nu.