2006-08-01

Libanes om Hizbollah

Dick Erixon har hittat en artikel i en tysk tidning där en libanes skriver om Hizbolla:

"Fram till 2002 bodde jag i en liten shiamuslimsk by nära Mardshajund [i södra Libanon]. När Israel lämnade Libanon tog det inte lång tid innan Hizbollah började styra och ställa i vår by. Som framgångsrika milismän beväpnade till tänderna, lagrade de missiler i bunkrar. Det sociala arbete som Guds parti utförde bestod i att bygga en skola och ett bostadshus över deras bunkrar!

En lokal shejk förklarade för mig, skrattande, att judarna skulle förlora hur som helst efterom missilerna antingen skulle avfyras mot dem eller, om de attackerade missilförråden, bli fördömda av världsopinionen eftersom civila dödats."

Jag skrev samma sak här nedan och det är märkligt att det inte är fler som förstår detta samband:

"Ur Hizbollahs synvinkel kan de bara vinna genom att placera raketramper bland civila. Om inte Israel beskjuter dom där kan de skjuta i lugn och ro. Om Israel beskjuter och råkar träffa civila så vinner de en enorm PR-seger."

Tror folk verkligen inte att ondska finns här i världen? Det finns ju hur många exempel som helst i världshistorien. Eller varför är det så svårt att fatta?

2 kommentarer:

Robin Hood sa...

Jan Guillou har ju förklarat för oss gång på gång att det inte finns några dumma muslimer, och alltså inte heller några radikala islamister.

Muslimer har väl kommit till att bli någon slags helig ko (och därmed radikala islamister), som man inte får säga något negativt om eftersom man då är rasist.

Folk fattar uppenbarligen inte att det finns "onda" radikala islamister och "goda" moderata muslimer, och de oskyldiga mitt emellan som är måltavlan för extrem hatisk propaganda från barnsben.

Mathias Sundin sa...

Helt riktigt.