2006-08-01

Precisionsvapen

Israel använder i kriget dyra precisionsvapen för att skona så många civila som möjligt (och naturligtvis vara så effektiva som möjligt i att bekämpa Hizbollah). Man kunde terrorbomba, köra in med tanks och skjuta vilt osv, men det gör man inte. Misstag begås såklart också. Någon skrev en spydig kommentar i stil med "wow, vad snällt av Israel att använda dyra vapen".

Ja, i alla fall om man jämför med Hizbollah. Från bloggen Al Hamatzav:

"Hizbollah har skjutit ca 2500 raketer mot Israel sedan kriget började. Så gott som alla är Katyusha-raketer, som ursprungligen är avsedda för ”saturation fire” mot truppkoncentrationer i fält. Raketernas ”circular error” är 200-500 meter, dvs de är inte träffsäkra alls. För att träffa någonting överhuvudtaget skjuter Hizbollah mot städer, och följaktligen har de hittils bara träffat civila mål.

Men i söndags lyckades Hizbollah faktiskt träffa en militär installation, med EN raket. En Katyusha damp ner i bakgården till en byggnad som används av IDF och ligger i en av de nordliga städerna. Raketen orsakade en del materialskador, men inga personskador. Vilket superhemligt och superviktig mål lyckades Hizbollah då träffa?? Jo, som första militära mål lyckades man sätta en fullträff på IDFs begravningsbyrå."

Man kan skratta åt det, men det visar det jag skrivit flera gånger. Hizbollah är ute efter att döda civila israeler. De vill döda judar, det är deras mål.

Just ja. Bra ledare idag i Expressen.

1 kommentar:

Bulten i Bo sa...

Vi får väl hoppas att något land förser Hizbollah med lika bra precisionsvapen som de som Israel har då, så de åtminstone erbjuds chansen att bli lika pricksäkra som Israel.

Fast jag vet ändå inte. Hur många bombningar av FN-baser tål vi?