2006-03-07

Stridernas strid

Det är inte alla tiders stora strid jag menar, däremot den kanske tuffaste och mest prestigeladdade striden i detta års senatsval. Rick Santorum är en av personerna i USA som kanske tydligast står för den moraliska delen av republikanerna som hyllar familjen, säger nej till abort och pratar mycket Herren Gud. Demokraterna behöver en nettovinst på sex platser för att ta tillbaka makten i senaten och just nu ligger Santorum pyrt till.

Han ligger efter utmanaren från demokraterna Bob Casey Jr. En av den nya typens demokrater som ligger mot mitten och faktiskt också säger nej till abort, precis som fadern, en populär guvernör i Pennsylvania där striden alltså står.

Demokraterna kommer lägga mycket krut på att vinna den här striden, för att få nöjet att få fälla en av Bushs största anhängare och en person som så tydligt står för allt de ogillar så starkt. Republikanerna är naturligtvis medvetna om faran och prestigen och kommer bl a försöka mobilisera upp mot 40 000 valarbetare. Totalt kommer kalaset gå på runt 50 miljoner dollar för båda partierna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.spreadingsantorum.com/

Anonym sa...

lundensis visar med all tydlighet att allt vänster-demokraterna nu har kvar är hat och obsceniteter.