2006-02-15

Om man jämför

Vilket är värst? Att en självmordsbombare spränger tiotals civila i luften eller en kränkande teckning av Mohammed? Att terrorister skär huvudet av en person inför en tevekamera eller en kränkande teckning av Mohammed? Att ambassader bränns ner eller en kränkande teckning av Mohammed? Att uppmana till massmord eller en kränkande teckning av Mohammed?

Varför demonstreras det inte och startas bojkotter mot självmordsbombare, terrorister som hugger huvet av folk, att ambassader bränns ner och uppmaning till massmord - och bara mot Mohammedteckningarna?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så sannt - världen saknar sinne för proportioner.

Jonas Wiberg sa...

Det mest skrämmande är väl att många politiker och andra debattörer gått på myten om att bilderna är så fasligt hädiska och även stöder begränsningar i yttrandefrihet samt återinförande av hädelseparagrafen.
Min farhåga är att "etablissemangets" hanterande av situationen kommer ge rasister en stor skjuts framåt just på grund av att det existerar ett så stort gap mellan vanliga människors åsikt i frågan och politiskt korrekta politiker och debattörer.

Mathias Sundin sa...

Där har du en riktigt bra poäng mr silence.