2006-01-26

Katastrof

Fredsprocessen i Palestina sattes väl tillbaka x antal år när det idag blev klart att terrororganisationen Hamas hade vunnit egen majoritet. Det är en katastrof att Hamas vinner och jag tycker det var förbannat korkat att rösta fram dom. Jaja, innan nån galen vänsternisse frågar om jag inte stödjer demokrati så jo, men jag kan tycka att det är korkat i alla fall. Jag tycker till exempel att det är dumt att svenskarna röstar fram sossarna i val efter val, men jag vill inte lägga ner demokratin för det.

Om man ska se någe ljus i tunneln så finns det väl två positiva scenarier.

1) Hamas visar sig vara katastrofalt dåliga på att få något bra gjort vilket gör att palestinerna tappar förtroendet och röstar fram ett nyreformerat Al Fatah-parti i nästa val.

2) Hamas gör upp med sitt förflutna, tar avstånd från våld och inser att ett tvåstatslösning är det enda möjliga.

Sen vaknade jag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om det blir en koalitionsregering mellan Fatah och Hamas, vilket väl mycket tyder på, kan det bli en sammanhållande kraft som faktiskt har bättre chanser att få ordning på den palestinska myndigheten och alla dess olika säkerhetstjänster.

Nu måste Hamas ta ansvar, det går inte att vara "radikal" om man samtidigt måste ta ansvar.

Det mest oroväckande är att religionen kan få större politisk betydelse bland palestinerna som faktiskt är sekulära till en majoritet.

Anonym sa...

This is very interesting site... » » »