2006-01-08

Esbati är nöjd

När Ali Esbati kommer hem från vänsterpartiets kongress och är nöjd, då har man anledning att bli riktigt orolig.

3 kommentarer:

Anonym sa...

VPK har återuppstått, förmodligen till Esbatis stora tillfredsställelse. Det finns onekligen en poäng i att V nu åter synes vara vad det egentligen alltid varit, ett kommunistparti som lovar guld och gröna skogar till folket.

Väljare på den extrema socialdemokratiska vänsterkanten kan idag skåda hästen i munnen och slipper därmed begå ideologiska misstag. Det gör mig glad, på den liberala och demokratiska ideologins vägnar. Allra gladast skulle jag förstås bli, i denna sak, om V ramlade ut ur riksdagen i nästa val, en möjlighet som sannolikt är större nu efter deras kongress.

Att Esbati skulle vara klartänkt nog att reflektera över dessa för oss andra uppenbara samband, är inte det att begära väl mycket? Låt honom glädjas över en fantastisk kongress, tids nog stelnar det leendet i en besvärad och lustig grimas.

Jonas N sa...

Mathias
Jag ser det inte alls så. Jag tror att vi skall vara glada att det gick som det gjorde på v-kongressen. Ohly fick partiet dithän han ville, och ganska många av ledamöterna var med på de notorna.

Det är dessa som önskar sig ett annat folk, att väljarna eg borde vara helt annorlunda.

Det resultatet ställer till påtagliga bekymmer både för s-regeringen (som är helt beroende av stödpartierna) att föra fram ngt som helst trovärdigt regeringsalternativ. Dessutom är inte v:s väljarbas hårdföra klommunister, de är mestadels frustrerade sossar och andra som är arga på samhället och 'etablissemanget' (vari de kan läsa in det allra mesta de ogillar). En mer renlärigt socialistisk/kommunistisk linje är inte ett framgångskoncept i ett val 2006.

Jag gläds med att Ali gläds!

Dessutom är inte väljarandelen som går att charma med rena stolle-sammanhang så stor i Sverige, och det är sannerligen konkurrens om de rösterna!

(Har du förresten läst partiporgram och det ekonomisk policy-dokument på v-s hemsida? Jag tycker dessa är alldeles utmärkta)

Tino_G sa...

Läxa för Moderater:

Låt inte ideologiska ytterkanten ta över. Resultatet är att man stärker motståndaren. Jag håller i sak med ytterkanten av Moderaterna, men vi lever i Sverige, inte Australien eller USA. Man måste faktiskt respektera vad väljarna tycker, även om de delvis är missinformerade.

Esbati är för korkad att fatta att han och de andra i nackskottsvänstern ger oss en sen julklapp. Men nyliberaler som kritiserar Reinfeldt borde fatta att det som gäller för Vpk gäller för M. Renlärighet är inte alltid rätt väg. Eller tror ni att socialismen har blivit stärkt av deras stolligheter och interna hatfest?

Underbart att postmoderna Esbati klagar på att någon har sagt i TV att Ohly:

”misslyckades med att visa bilden av ett parti som lämnat de interna stridigheterna bakom sig”.

Knutson sa inte ens att partiet VAR splittrad (vilket det är), utan att bilden är av oenighet. Ett rent objektiv faktum tycker de ska fornekas. Jag antar att Esbati tror att Svt och Aftonbladet är styrda av CIA?

Kan också notera att V ändå kunde varit värre. Nu slåss falangerna med vuxenmobbing. Historiskt har kommunistiska utrensningar inkluderat mer... dramatiska metoder.